Den europeiska Ryder Cup-kaptenen Luke Donald var såpass imponerad av Ludvig Åberg att han ser honom som en kandidat till ett wildcard redan i höst // Foto: Getty Images

Ryder Cup-kaptenen hyllar svensken

"Han kommer att bli en Superstar"

Text: Martin Strömberg • 2023-07-03 Uppdaterad 2023-07-03

Under de två första ronderna av veckans Rocket Mortgage Classic spelade Ryder Cup-kaptenen Luke Donald tillsammans med svenske nyblivna proffset, Ludvig Åberg. Och Donald gillade det han såg av den 23-åriga svensken. Enligt tidigare proffset Nick Dougherty, som idag är kommentator på Sky Sports, jämförde Donald Ludvig Åbergs Wow-faktor med Rory McIlroys. Donald konstaterade också att om svensken visar upp samma spel under resten av säsongen, upp mot matchen i Rom i slutet av september, finns det möjlighet att bli aktuell för ett wild card. Åberg inledde med ronder på 65-67 tillsammans med Donald vilket gav honom en delad tredjeplats inför helgens spel.

– Han kommer att bli en Superstar, sa Donald enligt Dougherty.

Enligt Dougherty var Donald framförallt imponerad över Åbergs starka spel från tee.

Ludvig Åberg blev nyligen även medlem i DP World Tour vilket gör honom tillgänglig för Ryder Cup. Svensken tappade visserligen under helgen med ronder på 73-72 och slutade på en delad 40:e plats i Detroit, men han hann klart och tydligt ge Luke Donald en bild av sin djupa potential.

Ludvig Åberg finns i startlistan även till nästa veckas tävling på PGA Tour, John Deere Classic, som inleds på torsdag.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-03
TournyttLudvig ÅbergLuke DonaldPGA TourRyder Cup 2023Tournytt
Rulla till toppen