Avståndsmätare är tillåtna i bland annat PGA Championship, men inte på Korn Ferry Tour vilket Zach Williams bittert fick erfara // Foto: Getty Images Obs. Justin Thomas på bilden har ingenting med texten att göra.

Korn Ferry-spelare diskad efter jätteblunder

"Trodde att de ändrat regeln"

Text: Svensk Golf • 2023-07-01 Uppdaterad 2023-07-01

Zach Williams måndagskvalade in till sin allra första tävling på Korn Ferry Tour, Memorial Health Championship. Tävlingen spelades i 23-åringens hemstat Illinois och vänner och familj var på plats för att heja fram Williams, som nyligen tog studenten på Southern Indiana University. Men tävlingen blev bara två hål lång för Williams som av någon anledning trodde att avståndsmätare var tillåtet att använda på Korn Ferry Tour, vilket det inte är, åtminstone inte ännu.

– Det är helt mitt eget fel, jag borde ha vetat. Men jag trodde att de ändrat regeln på KFT, det är tillåtet på i princip alla tävlingar jag spelat. Det känns jobbigt just nu men jag kommer tillbaks, skrev Williams på Twitter.

Williams blev informerad på tredje hålet av en funktionär. Hade han bara brutit mot regel 4.3 en gång så hade Williams sluppit undan med två slags plikt men eftersom han hade använt kikaren vid flera tillfällen blev han diskad. Avståndsmätare är tillåtna i bland annat PGA Championship men inte på PGA Tour eller Korn Ferry Tour.


Text: Svensk Golf • 2023-07-01
TournyttKorn Ferry TourTournyttZach Williams
Rulla till toppen