Tråkigt avslut för måndagskvalaren. Foto: Getty Images

Tog sig till särspel – sen upptäckte han misstaget

Kostsamt misstag grusade chanserna att ta sig till veckans PGA Tour-tävling.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-28 Uppdaterad 2023-06-28

I måndagskvalet till veckans PGA Tour-tävling Rocket Mortgage Classic stod fyra platser på spel. Den första gick till Kyle Reifers som toppade ledartavlan på åtta under par. 

Fyra andra spelare gjorde upp i särspel om de tre resterande platserna. Hayden Springer var en av spelarna. Efter att alla slagit ut såg Springers chanser lovande ut. Men allt ändrade sig när han tittade i bagen och konstaterade att han inte lagt ur den klubba som han stått med på rangen i väntan på särspelet. 

Springer hade alltså för många klubbor och tillkallade domare. Han fick två slags plikt och tvingades sätta hoppet till att sätta sin medellånga birdieputt samtidigt som någon av de andra gjorde bogey. Han missade och noterades för dubbelbogey (med pliktslagen) och de andra tog sig till veckans PGA Tour-tävling. 

Flera svenskar finns med i fältet i Rocket Mortgage Classic – Ludvig Åberg, David Lingmerth, Alex Norén, Henrik Norlander, Vincent Norrman. Du ser tävlingen i Discovery+ och Eurosport 2 med start 13.00 på torsdag (featured groups I Discovery+). Här hittar du alla TV-tider.


Text: Olof Åsgård • 2023-06-28
TournyttHayden SpringerPGA TourTournytt
Rulla till toppen