Anna Nordqvist gick på 66 slag tredje ronden av KPMG Women's PGA Championship och tog ett rejält kliv i resultatlistan // Foto: Getty Images

Nordqvists jättelyft – klättrade 46 placeringar

Svenskan bäst av alla tredje ronden i KPMG Women's PGA Championship.

Text: Martin Strömberg • 2023-06-25 Uppdaterad 2023-06-25

Anna Nordqvist är bästa svenska spelare inför avslutningsronden av KPMG Women’s PGA Championship, damernas andra major för året. Svenskan var bäst av alla tredje dagen, gick runt på 66 slag (-5), och avancerade hela 46 placeringar på ledartavlan, från en delad 64:e plats just innanför kvalgränsen, till en delad 18:e plats inför avslutningsronden. Nordqvist avslutade urstarkt med birdies de tre sista hålen.

– Igår gjorde jag dubbelbogey, bogey, bogey på hål 15-17 så jag ville ha lite revansch idag. Det var skönt att få lite momentum med mig och avsluta bra och att äntligen få sätta lite puttar, sa Nordqvist efter ronden.

Nordqvist klarade kvalgränsen precis efter att ha slagit i en putt från fyra meter för birdie på sista hålet andra ronden. Nu har hon plötsligt möjligheten att ta en riktigt fin placering i årets andra major. Samma tävling där hon tog sin första av tre majorsegrar så här långt, 2009, då hette tävlingen McDonalds LPGA Championship.

– Jag gillar utmaningen med majorbanor och här kan man missa fairway med en meter och tvingas pitcha fram bollen 50 meter. Man kan också missa med fem meter och ha perfekt läge in mot green. Det krävs bra slag hela tiden men jag har haft lite svårt med fokuset de första två dagarna, idag kändes det betydligt bättre.

I ledningen på Baltusrol inför sista ronden är fortfarande irländskan Leona Maguire. Trots att hon slår bland de kortaste i fältet träffar irländskan fairway efter fairway och är stensäker med sina hybrider. Efter tre ronder har Maguire träffat 38 av 42 fairways och 48 av 54 greener. Totalt är hon sju under par och ett slag före sydkoreanskan Jenny Shin och ytterligare ett slag före nordirländskan Stephanie Meadow.

– Jag fick kämpa lite mer idag men jag är ändå belåten med hur jag hanterade situationen. Det blir ännu en dag där tålamodet är nyckeln i morgon. Jag vet att det är en cliché men den här banan kräver det, sa Maguire efter sin 69-rond.

För Linn Grant såg det länge ut att bli en topplacering inför slutronden men ännu en gång blev det en tråkig avslutning. Grant var två under par inför det 17:e hålet och bland de tio främsta men en dubbelbogey på det 17:e följdes av en bogey på det 18:e. Grant är ett över par efter 54 hål på en delad 26:e plats. Madelene Sagström är delad 40:e på tre över par och Linnea Ström delad 54:a på fem över par.


Text: Martin Strömberg • 2023-06-25
TournyttAnna NordqvistJenny ShinKPMG Women’s PGA ChampionshipLeona MaguireLinn GrantLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmStephanie MeadowTournytt
Rulla till toppen