Världsettan Scottie Schefflers avslutning tog honom till tre slag från ledningen och ett utmärkt slagläge inför sista ronden av U.S. Open // Foto: Getty Images

Världsettans galna avslutning – eagle på monsterhålet

Det drar ihop sig till en mäktig avslutning av årets U.S. Open.

Text: Martin Strömberg • 2023-06-18 Uppdaterad 2023-06-18

Tredje ronden var länge en lång kamp för världsettan Scottie Scheffler. Efter en birdie på första hålet gjorde han en slarvbogey direkt på hål två. Sedan följde 14 hål där han kämpade för par och bytte två birdies mot tre bogeys och inför Los Angeles CC:s North Course stentuffa två avslutningshål var han ett över par för ronden och långt från ledning. Då gjorde han så här på det 17:e hålet, ett par fyra-hål som rankas som banans svåraste med sina mäktiga 475 meter.

En eagle från cirka 180 meter. När Scheffler sedan också rullade i en birdie på det 18:e hålet var han plötsligt bara tre slag bakom ledarduon Wyndham Clark och Rickie Fowler. Och nu har världsettan ett ypperligt utgångsläge inför sista ronden på söndagen.

– Jag kunde inte se bollen gå i men jag tyckte att den såg bra ut och att den borde dra sig ner mot hålet. Sedan såg jag att hela publiken reste sig och exploderade och det är en skön känsla att se när man står långt bak i fairway, förklarade Scheffler efter sin rond.

Scheffler hade inför ronden bytt sin ordinarie driver, som plötsligt börjat gå vänster. Orsaken var någon form av problem med träffytan. Han bytte också putter till en gamma trotjänare efter att ha puttat mindre bra under ett par tävlingar.

– Ja, den har ett något större huvud och jag har haft den tidigare och puttat bra med som amatör. Jag tänker inte gräva ner mig för att jag har en dålig vecka på greenerna, det händer och det är bara att gräva ännu djupare och försöka att genomföra slagen så bra man kan. Det är en del av spelet.

Inför sista ronden är Scheffler alltså bara tre slag bakom Clark och Fowler som båda är tio under par. Fowler avslutade med en bogey för 70 slag men ser fram mot avslutningen och att gå ut i ledning.

– Det är i morgon som tävlingen startar. Det var en tuff dag med hårdare förhållanden och en hel del svåra pinnar. Jag slog många riktigt bra slag även om jag var tvungen att acceptera några bogeys i början. Vi har en bra chans i morgon och det ska bli kul. Jag är inte rädd för att misslyckas längre, jag har passerat det stadiet, jag ska bara ut och ha kul och slå så bra slag jag kan hela vägen och se vart det leder mig.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2023-06-18
TournyttLos Angeles CCRickie FowlerScottie SchefflerTournyttU.S. OpenWyndham Clark
Rulla till toppen