Norrmannen Viktor Hovland har inte haft någon bra utdelning på greenerna så här långt i U.S. Open // Foto: Getty Images

Hovland har inte gett upp: ”Behöver något extraordinärt sista ronden”

Los Angeles CC är inte norrmannens favoritbana.

Text: Martin Strömberg • 2023-06-18 Uppdaterad 2023-06-18

Den norska världsfemman Viktor Hovland är på väg mot ännu en fin major. I sina tre senaste majors har han slutat delad fyra (The Open), delad sjua (Masters) och senast för en knapp månad sedan delad tvåa i PGA Championship, bara två slag bakom segrande Brooks Koepka. I veckans U.S. Open på Los Angeles CC har Hovland spelat bra men inte fått så värst mycket betalt i scorekortet. Ronder på 69-70-69 ger två under par efter tre ronder och en delad tolfte plats, åtta slag bakom de två ledarna Wyndham Clark och Rickie Fowler.

– Jag behöver något extra sista ronden för att kunna ha minsta chans. Men om jag kan dra nytta av en något tidigare start och sätta en bra score så kanske jag kan ta mig uppåt och ta en bra placering, sa Hovland efter sin lördagsrond.

Det blev tre birdies och två bogeys under lördagen. Och efter ronden berättade 25-åringen från Oslo att Los Angeles CC inte är hans absoluta favoritbana.

– Jag är inte överförtjust i den här banan om jag ska vara ärlig. Det finns några bra hål men inga fantastiska hål. Däremot några dåliga. Hål nummer nio är förmodligen mitt favorithål på banan.

Återstår att se om Hovland kan skapa lite magi under sista ronden och eventuellt sätta lite press på spelarna bakom. Men då behöver förmodligen precis allt falla på plats. Hovland inleder sin sista rond klockan 22.19 svensk tid tillsammans med Min Woo Lee från Australien.


Text: Martin Strömberg • 2023-06-18
TournyttLos Angeles CCRickie FowlerTournyttU.S. OpenViktor HovlandWyndham Clark
Rulla till toppen