Frida Kinhult delar 16:e plats, fyra slag bakom ledande japanskan Furue, inför helgen i Michigan // Foto: Getty Images

Kinhult fyra slag från ledningen i Michigan

Svenskan: "Gjorde några fåniga misstag"

Text: Martin Strömberg • 2023-06-17 Uppdaterad 2023-06-17

Två ronder av veckans Meijer LPGA Classic på LPGA Tour har spelats och Frida Kinhult hänger med i toppen. Kinhult gick andra ronden på 71 slag och med sju under par totalt är hon fyra slag bakom ledande japanskan Ayaka Furue. Med sex hål kvar var Kinhult två över par för ronden men en eagle på det fjärde hålet, Kinhults 13:e, och birdie på hål åtta tog henne till ett under par för dagen. Det var lite blandade känslor för Kinhult efter ronden.

– Jag spelade par-femmorna bättre idag än igår men jag glömde bort att spela vissa av de andra hålen istället. Jag gjorde några fåniga misstag, missade tre korta puttar och hade några utslag där jag bara fick chippa ut mig. Så jag lämnade en del slag därute men jag kämpade på och lyckades komma in under par och är med i tävlingen, sa Kinhult till LPGA.

Anna Nordqvist är näst bästa svensk på delad 27:e plats på fem under par och Ellinor Südow och Pernilla Lindberg delar 34:e plats på fyra under par. Louise Ridderström, Maja Stark och Madelene Sagström är alla två under par och delar därmed 55:e plats.


Text: Martin Strömberg • 2023-06-17
TournyttAnna NordqvistAyaka FurueEllinor SüdowFrida KinhultLouise RidderströmLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkPernilla LindbergTournytt
Rulla till toppen