Efter en lång tung period är Rickie Fowler tillbaks och leder årets U.S. Open efter 36 spelade hål i Los Angeles // Foto: Getty Images

Fowler leder U.S. Open halvvägs

Fowler: "Kul, men det betyder ingenting"

Text: Martin Strömberg • 2023-06-17 Uppdaterad 2023-06-17

Efter den historiska 62-ronden på torsdagen gick Rickie Fowler runt på 68 slag andra ronden och med tio under par är han i ledningen efter 36 hål av årets upplaga av U.S. Open på Los Angeles CC. Fina, lugna förhållanden har gett låga scorer så här långt men Fowler tycker ändå inte att North Course är för lätt.

– Det är fortfarande ett tufft, rättvist test. Är det den svåraste U.S. Open-banan? Nej, det är det inte, och tittar man på TV så ser det förmodligen enkelt ut. Fairways är breda men zonerna som man måste träffa är inte lika stora och det är svårt att förklara hur tuffa greenområdena är. Träffar man fairways och greener så är det möjligt att göra bra resultat men missar man så äter banan upp dig direkt.

Fowler fortsatte att producera mängder av birdies även under andra ronden. Det blev åtta stycken på fredagen och totalt är han uppe i fantastiska 18 birdies efter 36 hål. Han tror dock att helgen kommer att bli tuffare.

– Man märker att banan börjar bli hårdare och det går att sätta pinnarna svårare. Att vara i ledningen efter 36 hål är kul men det betyder egentligen ingenting. Om jag kan vara kvar i toppen efter 54 hål så är det mer intressant för då börjar det bli skarpare läge, förklarar Fowler.

Efter några säsongers rejäl formsvacka är Fowler tillbaks i världstoppen. Och det är lättare att uppskatta framgångar när man vet hur det är att missa kvalgräns efter kvalgräns.

– Det är när det går tungt som man lär sig mest om sig själv och jag ska inte säga att jag har njutit men jag skulle inte vara här idag om jag inte haft de tunga perioderna. Många kanske hade gett upp men jag har många att tacka och alla som spelar golf vet att det kommer perioder då man måste arbeta hårt för att hitta tillbaks.

Ett slag bakom sig på ledartavlan har Fowler Wyndham Clark på nio under par, och två slag bakom, på delad tredje plats, finns Rory McIlroy och Xander Schauffele, båda åtta under par. McIlroy är förvånad över de låga scorerna på en bana han känner är tuff.

– Jag är överraskad. Jag såg definitivt inte de här scorerna den här veckan men de förmånliga förhållandena plus den lilla mängden regn som kommit på morgonen gör att banan inte blivit lika hård som det var tänkt. Det känns som att den kan komma att spelas lite annorlunda och hårdare i helgen och då kommer scorerrna att gå upp, men det är fortfarande tidigt och vi får se när vi summerar allt på söndag.

Tyvärr blev det ingen bra dag för de svenska spelarna och alla fem missade kvalgränsen. Alex Norén (68-75) och Vincent Norrman (70-73) var närmast och missade med ett slags marginal. Simon Forsström (71-73) missade med två slag medan Jens Dantorp (74-73) och David Nyfjäll (73-74) missade med fem slags marginal.


Text: Martin Strömberg • 2023-06-17
TournyttAlexander NorénDavid NyfjällJens DantorpLos Angeles CCRickie FowlerRory McIlroySimon ForsströmTournyttU.S. OpenVincent NorrmanWyndham ClarkXander Schauffele
Rulla till toppen