Cameron Smith går mot nionde green (par 3) under ett träningsvarv. Foto: Getty Images

U.S. Open

Bekanta dig med majorbanan i Los Angeles

Norra banan på Los Angeles Country Club är redo för världens bästa herrspelare.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-14 Uppdaterad 2023-06-14

U.S. Open

Speldatum: 15–18 juni
Regerande mästare: Matt Fitzpatrick, England
Spelplats: Los Angeles CC, North Course
Arkitekt: George C. Thomas, Jr.
Först spelklar: 1928
Par: 70
Längd: 6 788 meter

Spelplatsen för herrarnas U.S. Open är The Los Angeles Country Club, belägen i Beverly Hills. Anläggningen är superprivat och har 36 hål på en väldigt attraktiv yta om cirka 120 hektar.
U.S. Open kommer spelas på North Course som mäter 6 788 meter, par 70.

Det är första gången som klubben står värd för en majortävling. Att det sker först nu beror inte på att den inte varit önskvärd tidigare. USGA ska vid flera tillfällen ha velat hålla U.S. Open på norra banan. Men Los Angeles Country Club har upprepat sagt nej. Den har dock varit spelplatsen för stora tävlingar genom åren: 1930 års U.S. Women’s Amateur Golf Championship, 1954 års U.S. Junior Amateur Golf Championship och Walker Cup 2017 då bland andra Scottie Scheffler, Collin Morikawa och Will Zalatoris ingick i det segrande amerikanska laget.

Norra banan designades ursprungligen av George C. Thomas, Jr., som även ritat Riviera CC i västra Los Angeles. Under åren har det blivit en handfull uppdateringar och renoveringar. Senast av Gil Hanse 2010.
Den kuperade parkbanan med rustik bunkersättning spelas upp och ner runt raviner första nio hålen. Andra nio spelas i ett något öppnare landskap. För första gången sedan 2005 är det bermudagräs på fairway och i ruffen på ett U.S. Open. Längd från tee kommer vara viktigt som vanligt, men även precision. Spelarna ställs inför ett antal knixiga utslag mot små, tajta landningsytor samt aviga inspel mot undulerade greener i luriga, bunkerbelamrade greenområden.
Att banorna brukar sättas upp svårt i U.S. Open är närmast standard. Eftersom norra banan är ett obeprövat kort i de här sammanhangen är det svårt att förutspå vad vinnarscoren blir, förhandstips från olika håll varierar från strax över par till cirka tio under par.

The Los Angeles Country Club ligger mitt i kändis- och skådespelarsmeten men har under åren varit återhållsamma när det kommer till att släppa in Hollywood-profiler som medlemmar. Undantag har dock gjorts, skådespelaren och sedermera presidenten Ronald Reagan var medlem.

Överblick Los Angeles CC, North Course:


Text: Olof Åsgård • 2023-06-14
TournyttLos Angeles CCTournyttU.S. OpenUS OpenUSGA
Rulla till toppen