Alicia Roth leder och är en av endast tre spelare under par efter första ronden i ANNIKA Invitational Europe. Foto: Göran Söderqvist

Tournytt

Svensk ledning i ANNIKA Invitational Europe 

Alicia Roth, GolfUppsala, leder i Halmstad.

Text: Göran Söderqvist • 2023-06-13 Uppdaterad 2023-06-13

Alicia Roth, GolfUppsala, var först ut och slog tävlingens första slag klockan 8.00 tisdag morgon. På onsdag kommer hon slå ut sist som ledare av ANNIKA Invitational Europe.
– Jag spelade väldigt stabilt och räddade en del par. Mina styrkor är att jag slår raka utslag och har bra närspel. Jag ser fram emot att spela i ledarboll i morgon och hoppas på lika bra väder som idag, säger Alicia Roth.

Att tävlingens ledare kommenterade vädret var troligen för att Sverige och Halmstad under dagen visade upp sig från sin allra bästa sida. Sol, lätt vind och varmt i luften, men inte för varmt för golfspel. 

Norra banan – ett test för spelarna

Halmstads Norra visade sig också vara det test en tävling på denna nivå mår bra av. Efter 18 hål är det tre spelare är under par. Alicia är -2 medan Fleur Van Beek, Nederländerna och Spaniens Balma Dávalos Guaita är -1 och delar andraplatsen.  
Två ronder återstår innan en segrare koras och pokal höjs torsdag eftermiddag.

Golfvärlden växer

Efter att ha tittat på startfältet i årets ANNIKA Invitational Europe är en reflektion att spelare kommer från fler länder än för bara något år sedan. Lettland, Bulgarien och Estland har alla spelare i Halmstad. Polen har två och Tjeckien tre.

Värdinnan tränar

Första tävlingsdagen avslutades med en välbesökt clinic som hölls av tävlingens värdinna Annika Sörenstam. Den tiofaldiga majorvinnaren sågs tidigare under dagen träna puttning på den stora greenen framför klubbhuset. Det är inte mer än tre veckor kvar till U.S. Womens’s Open på Pebble Beach dit Sörenstam fått en inbjudan av USGA.

Puttningen vässas inför kommande major. Foto: Göran Söderqvist

Text: Göran Söderqvist • 2023-06-13
TournyttAnnika InvitationalTournytt
Scroll to Top