Vincent Norrman, David Nyfjäll och Simon Forsström är klara för U.S. Open. Foto: Getty Images/Twitter

U.S. Open

Ytterligare tre svenskar klara för U.S. Open

Fem svenskar peggar upp i Los Angeles nästa vecka.

Text: • 2023-06-06 Uppdaterad 2023-06-06

Efter helgens Porsche European Tour stod det klart att Simon Forsström tagit sig till U.S. Open efter att ha varit en av två spelare som presterat bäst under de fyra tävlingarna Italian Open, Soudal Open, KLM Open och Porsche European Open. Forsström som vann Soudal Open tog sig in i majorfältet tillsammans med fransmannen Romain Langasque. 

Under måndagen spelades hela tio finalkval i Nordamerika och i Toronto gjorde 27 spelare upp om tre platser. Vincent Norrman och Ludvig Åberg fanns i fältet och efter 18 av 36 hål hade båda chansen att knipa varsin plats till U.S. Open. Åberg öppnade med 66 slag och Norrman med 69. Under andra ronden tvingades Åberg kämpa efter att ha tappat många slag i inledningen. Han kom till slut in på par för ronden och totalt fyra under par, vilket tyvärr inte räckte. Han slutade delad sexa, tre slag sämre än vad som krävdes. 

Desto bättre gick det för kompisen Vincent Norrman. Han fick till ett kanonvarv andra ronden och gick sju under par. Det gjorde att han tog in åtta platser och slutade tvåa på åtta under par. Platsen i U.S. Open nästa vecka är säkrad och det blir Norrmans debut i majorsammanhang. 

I Ohio var David Nyfjäll en av 103 spelare som slogs om 11 platser. Nyfjäll spelade stabilt och var åtta under par efter 36 hål och var en av fyra spelare som gjorde upp om de tre sista platserna. Han lyckades! Nyfjäll som planerar att bli proffs så fort som möjligt kommer därmed göra sin proffsdebut i en majortävling. 
– Det är otroligt, jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag är bara så glad. Jag antar att jag fortfarande är amatör men kommer bli proffs, kanske redan imorgon… Ja, vilket sätt att starta den professionella karriären på, sa Nyfjäll till PGA Tour efteråt. 

Alex Norén, Jens Dantorp, Simon Forsström, Vincent Norrman och David Nyfjäll är svenskarna som peggar på Los Angeles Country Club 15 juni.


Text: • 2023-06-06
TournyttDavid NyfjällSimon ForsströmTournyttU.S. OpenVincent Norrman
Rulla till toppen