Henrik Stenson verkar som de allra flesta inte ha haft en aning om vad som var på gång. Arkivbild: Getty Images

Tournytt

Spelarna överraskade – Stenson: ”Såg precis nyheten”

Att LIV Golf sluter avtal med PGA Tour och DP World Tour är en nyhet som även överrumplat de berörda spelarna.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-06 Uppdaterad 2023-06-06

PGA Tour och DP World går ihop med LIV Golf. Det meddelades under tisdagen och sätter punkt på två års splittring inom tourvärlden.
LÄS MER OM DET HÄR.

Nyheten kom som en total överraskning för många. Däribland spelarna. 

PGA Tour-spelaren Collin Morikawa twittrar sarkastiskt: ”Jag älskar att ta del av morgonnyheterna på twitter.”

Tourkollegan Michael Kim är lite hårdare i tonen: 

”Väldigt nyfiken på hur många som kände till att den här överenskommelsen var på gång. Runt 5–7 personer? Spelarna som styr organisationen, eller hur?”, skriver Kim på Twitter.

PGA Tour-spelaren Mackensie Hughes är väldigt överraskad: ”Inget slår att genom Twitter få reda på att vi går samman med en tour som vi sa att vi aldrig skulle gå samman med.”

Wesley Bryan (också PGA Tour): ”Jag känner mig förd bakom ljuset och kommer ha svårt att lita på någon i styrande positioner på PGA Tour under lång tid.” (Tweeten blev sedan nedtagen.)

Phil Mickelson som i inledningen av tvisten mellan tourerna var ansiktet utåt för LIV twittrar att det är en ”underbar dag idag”.

När Svensk Golf når Henrik Stenson via sms på tisdagseftermiddagen har han precis landat i Köpenhamn, utan någon direkt aning om vad som varit på gång.

– Är på backen i Köpenhamn och såg precis nyheten. Vi har inte hunnit sätta oss in i vad allt det här betyder, skriver han. 

Sammangåendet sker en knapp månad efter att DP World Tour utfärdat böter till de medlemmar som deltagit i LIV Golfs tävlingar, däribland Stenson. I likhet med de flesta andra som berördes valde den svenska majorsegraren att säga upp sitt medlemskap och lämna DP World Tour i samband med detta. 

Alla pågående rättstvister upphör i och med det nya samarbetet och de tre organisationerna ska nu gemensamt utarbeta en process som möjliggör att LIV-spelare kan ansöka om att återfå medlemskap på PGA Tour och DP World Tour. 

/


Text: Olof Åsgård • 2023-06-06
TournyttHenrik StensonLIV GOlfLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Scroll to Top