Simon Forsströms fina form håller i sig och han är återigen högt upp på DP World Tours ledartavla. Foto: Getty Images

Toursvepet

Simon Forsström i delad ledning i Hamburg

Så går det för svenska spelare ute på världens bästa tourer.

Text: Svensk Golf • 2023-06-02 Uppdaterad 2023-06-02

HÄR HITTAR DU VECKANS LEDARTAVLOR

LPGA Tour. Madelene Sagström har inlett Mizuho Americas Open lovande. Sagström gick två under par och delar 12:e plats efter första ronden på Liberty National Golf Club utanför New York.
Sagström är på 49:e plats i säsongsrankingen Race to CME Globe. Bästa svenska på den listan är Maja Stark på 12:e plats. Stark började veckans tävling med en rond på par och är delad 40:e, sju slag bakom ledande amerikanskan Lauren Hartlage.
Övriga svenskor ligger på fel sida nuvarande kvalgräns (par) och behöver spela bättre andra ronden. 

PGA Tour. Alex Norén är bäste svensk efter första ronden ”hemma hos Jack Nicklaus” på Muirfield Village GC. Norén är delad 33:a efter en öppningsrond på par i the Memorial Tournament. Han är fem slag bakom Davis Riley som är i ensam ledning. David Lingmerth, fick inte lika bra start och är delad 104 efter 78 slag, sex över par.
Norén är 111:a och Lingmerth 88:a på FedExCup inför veckans tävling.

DP World Tour. Simon Förström leder Porsche European Open i Hamburg efter första ronden. Han gick runt på 69 slag, fyra under par, och delar ledningen med hemmaspelaren Maximillian Kieffer. För en knapp månad sedan vann Forsström Soudal Open, 34-åringens första DPWT-seger. Han välkomnar starten med tanke på hur svårspelat Green Eagle Golf Courses var i den hårda vinden:
– Jag är väldigt nöjd. Jag tyckte det var lurigt i vinden, det var verkligen blåsigt och många kastvindar så jag är väldigt nöjd med min insats. Nu är det bara att fortsätta och försöka spela så enkelt som möjligt. Det är ett monster till bana där ute och det gäller att undvika dubbelbogeys. Du kommer göra bogeys, förhoppningsvis gör du fler birdies, säger Forsström till DP World Tour. 

Forsström är på 20:e plats i Race to Dubai Rankings. Alexander Björk är tolva på rankingen och är näst bäste svensk i veckans tävling inför andra ronden. Björk gick första varvet på 72 slag, ett under par, och är delad 14:e. 

Korn Ferry Tour. Det blev ingen vidare start för svenskarna i UNC Health Championship. Pontus Nyholm är ett över par på delad 70:e plats. Tim Widing är tre över par på delad 94:e plats. Widing är 40:e och Nyholm 61:a på Points list. De 30 främsta efter säsongen får spelrättigheter på PGA Tour. 

Challenge Tour. Många svenskar i fältet men ingen har startat D+D Real Czech Challenge särskilt övertygande. Adam Blommé är bäste svensk efter första ronden och ligger på delad 20:e plats. Han gick tre under par, 69 slag, och är tre slag efter täten. En rond kvar att spela innan kvalgränsen dras och även om vi saknar svenska flaggan högt upp på ledartavlan har många svenskar fortfarande bra chanser att avancera. På Road to Mallorca-rankingen är Blommé bäste svensk på fjärde plats.

PGA Tour Latinoamerica. Linus Lilliedahl har fått en strålande start på veckans tävling i Colombia. 28-åringen är delad fyra, ett slag från täten. Nyholm gick fem under par, 67 slag, första ronden. Han är sjua i Totalplay Cup och har en bra chans att ta sig in topp 5 på rankingen, vilket ger vissa spelrättigheter på Korn Ferry Tour nästa säsong.


Text: Svensk Golf • 2023-06-02
TournyttSimon ForsströmTournyttToursvepet
Rulla till toppen