Det blev en trist avslutning på ronden för Chad Ramey. Foto: Getty Images

PGA Tour

Rameys totala kollaps på sista hålet – puttade i för 13 slag

Muirfield Village är tuff och ger ingen pardon till den som tappat självförtroendet.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-02 Uppdaterad 2023-06-02

Det blev en jobbig förstadag för många spelare i the Memorial Tournament. Tävlingen spelas på Muirfield Village GC i Ohio. Leder gör amerikanen Davis Riley på fem under par. Endast 32 spelare av fältets 120 hade scorer under par första dagen. Halva fältet hade 75 slag eller sämre. Tre spelare sticker ut. Dylan Frittelli, Sydafrika, spelade bara 14 hål innan han bröt tävlingen. Han hade då gjort en birdie, tre bogey, två dubbelbogey och två trippelbogey och var 15 över par. 

Den klart mer kände amerikanen Billy Horschel som dessutom vann tävlingen förra året hade en katastrofdag på banan.  Han gick runt på 84 slag, 12 över par, och var bedrövad vid intervjumikrofonen efter ronden.
– Mitt självförtroende har aldrig varit sämre under hela min karriär. Det är märkligt, trots att det känns så dåligt, så känns det som att jag inte är så långt ifrån ändå. Jag vill inget annat än att kasta in handduken och inte dyka upp imorgon, men så funkar inte jag. Många andra skyller på en skada och andra saker, jag dyker upp och jag kommer ge mitt bästa som vanligt och försöker hitta någonting och försöka spela bra. Jag menar, det är bara en dålig dag och jag har haft många sådana dagar i år, sa Horschel efter ronden. 

I år har amerikanen endast en topp 10-placering och är 109:a i FedExCup. Han var 18:e i världen när året började och har fallit ner till 35:e plats.

Ännu sämre gick det för landsmannen Chad Ramey, rankad 190 i världen, som nu ligger sist i fältet efter att Frittelli brutit. Ramey gick på 88 slag, 16 över par. Nio av dem tappade han på hål 9 som var hans sista för dagen. 
Nian är 367 meter långt, par 4. Framför green ligger ett vattenhinder och Ramey lyckades hamna i det fyra gånger under sina inspelsförsök. Han kunde till slut komma upp på green på tionde slaget, treputtade och skrev in siffran 13 i scorekortet.

Alex Norén (E) är delad 33:a och David Lingmerth (+6) delad 104:a inför andra ronden. Lingmerth vann tävlingen 2015, en stor bedrift och svenskens enda seger på PGA Tour.

Hur gick det på sista? … Sisådär.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-02
TournyttBilly HorschelChad RameyDylan FrittelliPGA TourTournytt
Rulla till toppen