Arkivbild: Göran Söderqvist

Hedwall i ledning trots dubbelbogey

"Ärligt talat så var det inget dåligt slag"

Text: Martin Strömberg • 2023-06-02 Uppdaterad 2023-06-02

Hon har vunnit sju titlar på Ladies European Tour. Men ännu saknar Caroline Hedwall en seger på hemmaplan i Sverige, efter en rond av Helsingborg Open på Allerums GK har hon i varje fall fått en start som lovar gott inför resten av tävlingen. Hedwall gick runt på 68 slag (-4) och delar ledningen efter första ronden med spanjorskan Ana Pelaez Trivino och sydafrikanskan Nicole Garcia, detta trots att Hedwall avslutade med en dubbelbogey efter vattenbesök på nian, hennes avslutningshål för dagen.

– Det var tråkigt att avsluta med en dubbel, men ärligt talat så var det inget dåligt slag, vinden tog tag i bollen och drog ner den i vattnet. Jag är nöjd med dagen och även om jag började lite skakigt så missade jag på rätt ställen. Jag puttade bra hela ronden och spelade bra sista nio, sa Hedwall efter första dagens spel.

Det blev totalt sex birdies och en dubbelbohey under första ronden och Hedwall ser fram mot resten av veckans i sin gamla hemstad.

– Jag bodde i Helsingborg i 15 år så det känns verkligen som hemma och sedan åker vi till Stockholm nästa vecka som är hemma, så det kunde inte ha varit bättre. Jag har varit nära att vinna i Sverige några gånger så det är självklart målet med veckan, även om jag inte vill sätta för mycket press på mig själv, sa Hedwall.

Näst bästa svenska efter första ronden är Lisa Petterson, som delar sjätteplatsen efter en rond på 70 slag (-2). Elin Arvidsson, Elin Arvidsson, Emma Thorngren och Sofie Bringner gick alla runt första ronden på 71 slag (-1) och delar 13:e plats.

Här hittar ni ledartavlan i Helsingborg Open


Text: Martin Strömberg • 2023-06-02
TournyttAllerums GKAna PelaezCaroline HedwallElin ArvidssonEmma ThorngrenHelsingborg OpenLadies European TourLisa PetterssonSofie BringnerTournytt
Rulla till toppen