Gregory Solhaug hade rejäl otur. Arkivbild: Getty Images

Collegegolf

Klev på pegg – tvingades bryta tävlingen 

Gregory Solhaug råkade ut för en märklig olycka under collegemästerskapen.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-31 Uppdaterad 2023-05-31

Collegespelaren Gregory Solhaug tvingades bryta NCAA D1 Men’s Championship under andra ronden. Solhaug som representerar University of Oregon var två över par och ganska bra med i tävlingen när han klev upp på elvans tee under andra ronden. Där var totala oturen framme och Solhaug ställde sig på en träpegg som gick rakt genom skosulan och in i foten. Smärtan var enorm och han togs snabbt om hand av sjukvårdspersonal och skjutsades till sjukhus där han utrustades med kryckor och kraftigt bandage om foten. Enligt rapporter kommer han kunna stödja på foten igen om två veckor. 

– Jag har hållit på med golf i 50 år och har aldrig sett något liknande. Han hade väldigt ont, sa Oregons coach Casey Martin. 

Oregon tvingades ersätta Solhaug och tog sig inte vidare till slutspelet i lagspelet. I finalen som avgörs på onsdagen möts Florida och Georgia Tech.

I den individuella tävlingen slutade Ludvig Åberg på delad 29:e plats. Vinnare blev Fred Biondi som slutar tvåa bakom Åberg i PGA University. Åberg blir nu proffs och hans topplacering ger en direktbiljett ut på PGA Tour. Biondi och ytterligare tre spelare får spelrättigheter på Korn Ferry Tour. 


Text: Olof Åsgård • 2023-05-31
TournyttCollegegolfGregory SolhaugLudvig ÅbergTournytt
Scroll to Top