Många svenskor spelar veckans Ladies European Tour-tävling Helsingborg Open. Foto: LET/Getty Images

Det här behöver du veta om Helsingborg Open

Ladies European Tour kommer till Sverige och Allerum GK i veckan.

Text: Svensk Golf • 2023-05-31 Uppdaterad 2023-05-31

Den 2 till 4 juni spelas Ladies European Tour Helsingborg Open på Allerum GK. Det blir comeback för LET-tävlingen som senast spelades 2015 på Vasatorps GK som stod värd för tävlingen 2013–2015. Här är den viktigaste informationen om Helsingborg Open.

Schema

31 maj kl. 18.00: Uppvisningstävling Carin Hjalmarsson & vänner för Cancerfonden. Deltagarna spelar sex hål.
1 juni: Pro-Am
2 juni: Första tävlingsdag
3 juni: Andra tävlingsdag (kvalgräns)
4 juni:  Finaldag

Banan

Allerum Golfklubb ligger en mil norr om Helsingborgs stad. Det är en öppen och lätt kuperad parkbana som välkomnar spelarna och som tidigare har stått värd för flera stora internationella tourtävlingar, bland annat på LET Access Series och Challenge Tour. 
Par: 72
Längd: 5 810 meter

Spelarna

23 svenska spelare finns med i startfältet. Bland andra:

Meja Örtengren, amatör, Landeryds Golfklubb
Har en lång meritlista internationellt. 2021 vann hon ANNIKA Invitational Europe och spelade i Europas segrande lag i Junior Solheim Cup. 2022 innebar ännu fler internationella segrar, inte minst guldet i lag-VM för amatörer.

Andrea Lignell, amatör, Hills Golfklubb
Säsongen 2020–2021 avgjorde Andrea collegemästerskapet NCAA National Championship för sitt Ole Miss genom att avgöra sin match på det 17:e hålet. Tidigare i år spelade hon i ledarboll i Augusta National Women’s Amateur, där hon till slut hamnade på en hedervärd tredjeplats.

Kajsa Arwefjäll, amatör, Tranås Golfklubb
Som collegespelare har hon tagit en seger i USF Intercollegiate och över tio topp-10 placeringar. Hon har spelat lagtävlingen Arnold Palmer Cup för Europa och 2021 besegrade hon proffsen på hemmaplan när hon tog hem GolfUppsala Open, en tävling på LET Access Series.

Johanna Gustavsson, Lannalodge Golf Resort
2022 var Johannas hittills bästa år som proffs. Hon slutade tvåa på tre tävlingar på Ladies European Tour och hade ytterligare tre topp-10 placeringar. Vid säsongens slut hamnade hon på tredje plats på totalrankingen Race to Costa Del Sol.

Caroline Hedwall, Österåkers Golfklubb
En av Sveriges mest meriterade golfspelare, med sju segrar på Ladies European Tour. 

Linda Wessberg, Hills Golfklubb
Har under sin karriär bland annat tagit hem fyra segrar på Ladies European Tour och spelade Solheim Cup i Halmstad 2007. 

Linnea Johansson, Båstad Golfklubb
Gör ett sällsynt Sverigebesök, då hon normalt spelar på LPGA Tour.

TV? 

Det finns inget produktionsteam och tävlingen sänds inte i TV. Svenska Golfförbundet har ett videoteam på plats hela veckan och SVT kommer närvara under helgen. 

LÄS MER:


Text: Svensk Golf • 2023-05-31
TournyttAllerum GKLadies European TourSvenska GolfförbundetTournytt
Rulla till toppen