Allt som gick rätt under PGA Championship gick fel den här veckan på Colonial för Michael Block // Foto: Getty Images

Efter succén i PGA Championship – Block sist av alla på Colonial

"Golfgudarna har varit mot mig"

Text: Svensk Golf • 2023-05-27 Uppdaterad 2023-05-27

Under förra veckans PGA Championship var den 46-åriga instruktören Michael Block den stora snackisen. Block charmade alla och gjorde hole-in-one på det 15:e hålet under sista dagens spel tillsammans med självaste Rory McIlroy. Block delade till slut 15:e plats vilket säkrade en plats i nästa års fält plus att han fick en inbjudan till veckans tävling på PGA Tour, Charles Schwab Challenge. Väl där tog bensinen slut lite för 46-åringen som efter ronder på 81-74 slutade på en 120:e och sista plats i fältet.

– Mina ben är helt slut och utslagen knäckte mig. Golfgudarna har varit emot mig den här veckan och jag kan inte förebrå dem för det, så mycket glädje som de skänkte mig förra veckan, sa en tröttkörd Block.

All uppmärksamhet efter majorn på Oak Hill har tagit på Blocks energi och han medgav att han längtade hem till Kalifornien och framförallt hem till sin labrador Messy.

– Då kan jag släppa ut alla spänningar på baksidan hemma och jag längtar efter att kasta boll med Messy, förklarade Block.

Som dock snart kommer att vara tillbaks på PGA Tour. Han har fått en inbjudan till RBC Canadian Open i Toronto den 8-11 juni.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2023-05-27
TournyttMichael BlockPGA TourTournytt
Rulla till toppen