Maja Stark var en av tre svenskor som inledde med matchvinst. Foto: Getty Images

LPGA Tour

Bra start för flera svenskor i matchspelet

Tre svenska matchvinster första dagen i Las Vegas.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-25 Uppdaterad 2023-05-25

Veckans LPGA Tour-tävling Bank of Hope LPGA Match-Play spelas på Shadow Creek i Las Vegas. 

Det är matchspel som gäller och på den första av tre gruppspelsdagar vann Anna Nordqvist, Frida Kinhult och Maja Stark sina inledande matcher. Linn Grant delade sin och Linnea Ström kunde inte rå på irländskan Leona Maguire som vann övertygande med 4/2. 

Nordqvist mötte amerikanskan Elizabeth Szokol och svenskan tog kommandot direkt och var tre upp efter fyra hål. I slutet av sista nio svängde matchen och Szokol vann tre raka hål och utjämnade. På hål 13 tog Nordqvist över taktpinnen igen och vann två hål i rad. Amerikanskan gav inte upp och inför sista hålet var Nordqvist bara ett upp. På 18:e gjorde hon vad som krävdes och vann till slut med 2 upp. 

Frida Kinhult behövde inte anstränga sig alltför mycket scoremässigt i sin match mot sydkoreanskan A Lim Kim som bara gjorde en birdie. Kinhult gjorde några fler och vann med komfortabla 3/2. 

Maja Stark var överlägsen i början av sin match mot amerikanskan Emma Talley. När Stark vann åttonde hålet var hon fyra upp i matchen. Men på hål 11 började det knaka i svenskans spel samtidigt som Talley kom igång. Amerikanskan vann fyra raka hål och inför 15:e hålet var spelarna lika. Då knöt Stark näven och vann hålet. De delade 16 och 17 och Talley var tvungen att vinna sista hålet för delning i matchen. Så blev det inte utan Stark gjorde birdie och vann med 2 upp. 

Linn Grant, som gör sin första LPGA-start på amerikansk mark sedan 2020, utkämpade en tuff match mot kanadensiskan Maddie Szeryk. Grant låg aldrig under i matchen och var som mest 2 upp. Men Szeryk kämpade på bra och tog viktiga hålvinster när spelet inte stämde fullt ut för Grant. Inför sista hålet var svenskan ett upp men gjorde bogey och kanadensiskans par räckte för delning i matchen. 

Det är 64 spelare med i tävlingen fördelade på 16 grupper. Gruppettorna går till åttondelsfinal och slutspelet drar igång på lördag. 

Andra gruppspelsomgången:

Linnea Ström (0-1-0) – Narin An (0-1-0)
Frida Kinhult (1-0-0) – Hae Ran Ryu (0-1-0)
Maja Stark (1-0-0) – Yu Liu (1-0-0)
Linn Grant (0-0-1) – Matilda Castren (0-1-0)
Anna Nordqvist (1-0-0) – Lauren Coughlin (1-0-0)


Text: Olof Åsgård • 2023-05-25
TournyttAnna NordqvistFrida KinhultLinn GrantLinnea StrömLPGA TourMaja StarkTournytt
Rulla till toppen