Ludvig Åberg har utsetts till bästa collegespelaren i USA för andra året i rad. Foto: Ben Hogan Award via Facebook

Collegegolf

Ludvig Åberg bäst i år igen

Tilldelas Ben Hogan Award för andra året i rad.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-24 Uppdaterad 2023-05-24

Världens bästa amatör Ludvig Åberg har fått ta emot Ben Hogan Award som tilldelas den bästa collegespelaren i USA. Han fick utmärkelsen även förra året och är nu tillsammans med Jon Rahm de enda som lyckats med den bedriften genom historien. 

– Det här är väldigt coolt. Det känns som att det inte var så länge sedan jag var här. Det är överväldigande att nämnas i samma mening som Mr. Hogan. Det han gjorde för sporten är otroligt, sa Ludvig Åberg i sitt tal där han riktade stor tacksamhet till sin collegeskola Texas Tech, coacherna och sina föräldrar hemma i Sverige.  

23-årige Åberg är förutom världsetta bland amatörer även överlägsen etta på rankingen PGA Tour University, där första plats i slutet av maj ger en direktväg in på PGA Tour. Nu återstår veckans collegefinal NCAA Division I Men’s Golf Championship sen börjar proffskarriären. Åberg har vunnit fyra av nio collegetävlingar i år.  

Bland tidigare Ben Hogan Award-vinnare hittar vi Mårten Olander (1993), Rickie Fowler (2008), Jon Rahm (2015, 2016), Viktor Hovland (2019).


Text: Olof Åsgård • 2023-05-24
TournyttCollegegolfLudvig ÅbergTournytt
Rulla till toppen