Henrik Norlander spelade delvis väldigt bra men kvalificerade sig inte för U.S. Open. Arkivbild: Getty Images

U.S. Open-kval

Ingen lycka för Norlander – men Garcia är klar

Spanjoren tog en av de åtta platserna som stod på spel.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-23 Uppdaterad 2023-05-23

Henrik Norlander gläntade på dörren till en möjlig majorstart, men räckte inte hela vägen under måndagens finalkval in till U.S. Open. 
Kvalet avgjordes över 36 hål på Northwood Club och Bent Tree Country Club i Dallas, Texas. Svensken började bra och gick fyra under par, 71 slag, på Bent Tree Country Club. Första nio hålen avverkades på 30 slag (fem under par). Han var aldrig uppe bland de åtta främsta som skulle ge en biljett till U.S. Open men låg bara ett eller ett par slag efter tätklungan hela tiden. 

På Northwood Club avstannade dessvärre birdieproduktionen som svensken visade upp på förmiddagen och Norlander kom in på 71 slag, ett över par för ronden – totalt tre under par. Ett resultat som landade honom fem slag bakom en plats till årets tredje herrmajor. 

Bland de åtta som tog en plats i fältet återfanns Sergio Garcia som gick på 66 slag bägge varven (-9). Garcia har avslutat sina medlemskap på både PGA Tour och DP World Tour, och rasat ner till 206:e plats på världsrankingen sedan han började spela på LIV Golf. Kvalet var därmed spanjorens enda chans att komma med i majorn som han spelat 23 gånger tidigare. Hans bästa placering är en delad tredjeplats (2005). 

Överlägset bäst i finalkvalet var amerikanen Carson Young som gick runt på 63 och 62 slag. Han slutade totalt 16 under par och var fem slag före tvåan Austin Eckroat, USA. 

Alex Norén och Jens Dantorp är sedan tidigare klara för spel i U.S. Open som spelas 15–18 juni på Los Angeles Country Club.


Text: Olof Åsgård • 2023-05-23
TournyttHenrik NorlanderSergio GarciaTournyttU.S. OpenUS Open
Rulla till toppen