Ingrid Lindblad spelar bra i Arizona. Foto: Getty Images

College

Slagläge för Lindblad i collegefinalen

Avancerade 21 placeringar under tredje ronden.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-22 Uppdaterad 2023-05-22

Efter tre av fyra ronder i NCAA Division I Women’s Golf Championship är Ingrid Lindblad delad trea. Tredje ronden slutade på 68 slag, fyra under par, och förde 23-åringen rejält uppåt på ledartavlan, där hon avancerade hela 21 placeringar. Tävlingen spelas på Grayhawk Golf Club i Scottsdale, Arizona.

Lindblad (Louisiana State University) är totalt sex under par och fyra slag bakom Catherine Park (Southern California) i toppen. Lindblad har en individuell collegeseger 2023 (tre i karriären) och ytterligare fyra topp 10-placeringar. Hon är rankad tvåa i världen. Etta är amerikanskan Rose Zhang (Stanford) som vann NCAA Division I Women’s Golf Championship förra året och är precis som Lindblad delad trea inför finalronden. Även Kajsa Arwefjäll (San Jose State) är bra med på totalt fyra under par på delad nionde plats.

I lagspelet slogs Arwefjälls San Jose State ut på söndagen och slutade just utanför de 15 lagen som gick vidare. Lindblads LSU är på 13:e plats. De åtta främsta collegelagen går vidare till ett matchspel som inleds på tisdagen. Lagtävlingen leds av Standford med fem slag ned till Wake Forest och Texas på delad andra plats.