Stephanie Kyriacou

Stephanie Kyriacou blev för tuff för Anna Nordqvist i semifinalen av International Crown. /// FOTO: Orlando Ramirez/Getty Images

LPGA

Tvärnit för svenskorna

Tre matcher – tre förluster. Australien möter Thailand i finalen.

Text: • 2023-05-07 Uppdaterad 2023-05-07

Se helgens ledartavlor här!

Efter att ha flugit genom gruppspelet var förhoppningarna stora på det svenska laget inför semifinalen mot Australien.

Formatet var två singlar samt en greensome.

Anna Nordqvist hamnade i direkt underläge mot 22-åriga och 118-rankade Stephanie Kyriacou som gjorde vann fyra hål på hålen 3-7. Sedan hjälpte det föga att Anna reducerade med hålvinst på elfte. Efter femton hål var det över: 4&3.

Caroline Hedwall hade på papperet tuffare motstånd i form av 14-rankade Hannah Green. Caroline höll matchen jämn ända fram till vändningen. Men med hjälp av två birdies i rad på de följande hålen tog Green ett grepp hon aldrig släppte: 3&2.

Madelene Sagstrom och Maja Stark spelade greensome mot Minjee Lee (sexa på världsrankningen) och Sarah Kemp (161-rankad). Det började bra för svenskorna som var +1 fram till det femte hålet. Men två bogeys i rad följt av en australisk birdie vände matchen till -2. På invarvet ryckte den australiska duon ifrån ännu mer och vann med klara 5&3.

I den andra semifinalen blev det stenhårt. Atthaya Thitikul vann över Lexi Thompson (3&2). Men Lilia Vu kvitterade i sin match mot Patty Tavatanakit (1 upp). I den helt avgörande foursome-bollen avgjorde systrarna Jutanugarn med vasst inspel (Moriya) innan Ariya satte birdieputten på det sjuttonde hålet. Amerikanska laget med världsettan Nelly Korda och världsfyran Danielle Kang kunde inte kontra på det sista hålet, och därmed var USA utslaget från finalen.

Putten som avgjorde matchen Thailand-USA i klippet nedan.


Text: • 2023-05-07
TournyttAnna NordqvistCaroline HedwallLPGA TourMadelene SagströmMaja Stark
Rulla till toppen