Anna Nordqvist är tillbaka och fick en fin start i återkomsten. Foto: Getty Images

LPGA Tour

Svenskorna rivstartade – tog övertygande seger mot England

Det blev en drömstart i International Crown för det svenska laget.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-05 Uppdaterad 2023-05-05

Sverige har inlett lagtävlingen International Crown övertygande. I första gruppspelsomgången mot England vann båda svenska paren sina matcher med förkrossande siffror. Formatet är fyrboll bästboll. I ena matchen mötte Anna Nordqvist och Caroline Hedwall engelskorna Bronte Law och Jodi Ewart Shadoff. Svenskorna rivstartade med birdie de tre första hålen och tog en betryggande ledning. Samspelet fungerade utmärkt och de två Solheim Cup-veteranerna visade klass. Engelskorna försökte förgäves och matchen var över efter 15:e hålet och svensk seger med 4/3. 
– Jag njöt verkligen idag. Vi fick en bra start med birdie första tre och tre upp direkt. Det var ovant att spela mot Jodi och Bronte som normalt är Solheim Cup-lagkamrater. Vi (jag och Caroline) kompletterade varandra riktigt väl idag, hon hade min rygg och jag hennes, sa Nordqvist efter ronden. 
– Precis som Anna säger, vi fick en utmärkt start och allt kändes bra och stabilt, sa Hedwall. 

I den andra matchen ställdes Madelene Sagström och Maja Stark mot Liz Young och Alice Hewson. Även i denna drabbning bjöds det på övertygande svenskt spel, främst från Sagström som noterades för sex birdies på 14 hål. Stark började svajigt men spelade sedan stabilt vid Sagströms sida och kom igång mot slutet av matchen. Engelskorna vann endast två hål och matchen var slut efter 14 hål och svensk seger med 5/4. 
– Jag var nervös och ville verkligen slå dem så jag blev lite för ivrig i början. Lyckligtvis spelade Madelene riktigt bra. Sen lossnade det för mig och jag kunde göra några birdies på sista nio för att avgöra matchen, sa Stark efteråt. 
– Jag spelade stabilt på första nio. Kändes som att jag visste vad jag höll på med idag. Det blev en bra matchning och vi spelade bra tillsammans. Vi spelar ungefär likadant så det är kul, sa Sagström. 

I den andra matchen i Sveriges grupp vann USA och Kina varsin poäng, vilket gör att Sverige leder gruppen efter första dagen. I grupp två blev det full pott för Thailand och Australien som båda plockade två poäng mot Japan respektive Sydkorea.

I andra omgången gör Sverige inga förändringar i paren när de möter Kina. Madelene Sagström och Maja Stark möter Ruoning Yin och Xiyu Lin. Anna Nordqvist och Caroline Hedwall ställs mot Yu Liu och Ruixin Liu.


Text: Olof Åsgård • 2023-05-05
TournyttAnna NordqvistCaroline HedwallLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkTournytt
Rulla till toppen