Sergio Garcia har inte betalat böterna till DP World Tour. Foto: Getty Images

DP World Tour

Inte betalat sina böter – touren hotar med åtgärder

16 av 17 LIV-spelare har betalat de böter som DP World Tour utfärdat.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-05 Uppdaterad 2023-05-05

I onsdags sade Sergio Garcia, Ian Poulter, Lee Westwood och Richard Bland upp sina medlemskap på DP World Tour. Bakgrunden är att en skiljedomstol (Sports Resolution Panel) givit touren rätt för de åtgärder den tog i samband med att spelare med medlemskap på DP World Tour valde att spela första LIV Golf-tävlingen i juni förra året, trots att de inte fått dispens av DP World Tour.

Under torsdagen kom ytterligare information från DP World Tour om de sanktionerade spelarna. Där framgår att 16 av spelarna har betalat böterna som utfärdades på cirka 1 miljon kronor. Men inte Sergio Garcia. 
”Sergio Garcia har inte betalat sina 100 000 pund i böter, och han har inte heller gett någon indikation på att han tänker göra det. Vi kommer därför att vidta lämpliga åtgärder om han fortsätter att inte respektera Sport Resolutions-panelens beslut.” skriver DP World Tour i ett uttalande.

Vilka åtgärderna blir eller om Garcia väljer att betala återstår att se. 

Under nästa vecka ska DP World Tour kommunicera om vad som händer med spelare som utan dispens ställt upp i de LIV-tävlingar som följde efter premiären i London. I den gruppen spelare återfinns bland andra Henrik Stenson som gjorde debut på LIV Golf i slutet av juli förra året, vilket var den tredje LIV-deltävlingen. Henrik Stenson blev innan denna start av med kaptensuppdraget i Ryder Cup.


Text: Olof Åsgård • 2023-05-05
TournyttDP World TourSergio GarciaTournytt
Rulla till toppen