En utvilad Rory McIlroy är tillbaka på PGA Tour. Foto: Getty Images

PGA Tour

Rory McIlroy tillbaka: ”Behövde en paus”

Gör första starten sedan besvikelsen i The Masters.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-03 Uppdaterad 2023-05-03

Rory McIlroy var en av favoriterna till att vinna The Masters i april. Istället missade han kvalgränsen efter 72 och 77 slag på Augusta National. Han pratade inte med media efteråt och lämnade anläggningen. Ett par dagar senare stod det klart att han hade dragit sig ur den upphöjda PGA Tour-tävlingen (större prispott) RBC Heritage som spelades veckan efter The Masters. Enligt uppgift kostade det honom 3 miljoner dollar i böter. Toppspelarna förväntas spela alla upphöjda tävlingar och får bara missa en av dem. Det hade McIlroy redan gjort då han inte spelade Tournament of Champions i januari. 

”Behövde en paus”

Den här veckan är Rory McIlroy tillbaka och spelar veckans Wells Fargo Championship, som också är en upphöjd tävling. 
– Jag behövde en paus för mig själv. Såklart på grund av besvikelsen på Augusta och att det har varit 12 väldigt mentalt påfrestande månader. Så det var skönt att bara stänga av och försöka komma bort från det, säger McIlroy till Golf Channel. 

Nordirländaren spelar de två första varven tillsammans med Matt Fitzpatrick och Jason Day.
– Det är skönt att vara tillbaka. Jag känner mig fräschare och på ett bättre ställe mentalt. Det är fortfarande en massa golf kvar att spela och tre majors och jag behövde inse det och sätta allt i rätt ordning så att spelet ska fungera, säger McIlroy. 

Tre svenskar finns också med i Wells Fargo Championship – David Lingmerth, Alex Norén och Henrik Norlander.


Text: Olof Åsgård • 2023-05-03
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen