Bin, bin, bin! Foto: Twitter

PGA Tour

Alla kastar sig till marken när bina anfaller

En ovanlig syn fångades av kameran under Mexico Open.

Text: Olof Åsgård • 2023-04-28 Uppdaterad 2023-04-28

Under PGA Tour-tävlingen Mexico Open gjorde sig sydafrikanen Erik van Rooyen redo för att slå sitt andra slag på hål 10 när han helt plötsligt börjar ducka. Hans medspelare Chez Reavie och Francesco Molinari samt caddies och en kameraman följer snabbt efter och en stund senare ligger alla på marken. Detta efter att en bisvärm korsat fairway och omringat spelarna. Efter några sekunder var faran över och alla kunde skratta åt saken. 

– Jag stod med järnfyran över bollen och tittade upp och såg dem komma. Jag sa till min caddie ”bin, bin, bin” och han tittade på mig som om jag var galen. Jag lade mig ner och då såg han dem och lade sig också. Det var lite roligt men jag vill absolut inte bli stucken av en sån, sa van Rooyen efter ronden.

Efter första dagens spel leder amerikanen Austin Smotherman på åtta under par, ett slag före just Erik van Rooyen och argentinaren Tano Goja på andra plats. Vincent Norrman är bäste svensk på delad 14 plats, fyra under par. Alex Norén får mycket tv-tid då han spelar de två första varven i samma grupp som världsettan Jon Rahm. Norén är ett under par på delad 65 plats. Rahm är precis som Norrman delad 14. 

Svenskarnas resultat rond 1:

D14. Vincent Norrman, -4
D65. Alex Norén, -1
D65. Richard S Johnson, -1
D81. Jonas Blixt, E
D131. Henrik Norlander, +4


Text: Olof Åsgård • 2023-04-28
TournyttAlex NorénErik van RooyenPGA TourTournytt
Scroll to Top