Jonnie Eriksson blir ny coach för herrproffs. Här är han tillsammans med Vincent Norrman (proffs sedan 2021). Foto: SGT

Swedish Golf Team

Mer stöd till blivande svenska herrproffs

Ny coachroll tillsätts i Swedish Golf Team på herrsidan.

Text: Olof Åsgård • 2023-04-27 Uppdaterad 2023-04-27

Swedish Golf Team förändrar och förstärker organisationen på herrsidan för att bättre kunna stödja de spelare som tagit, eller är på väg att ta steget över till en proffskarriär.

Detta innebär att Jonnie Eriksson får samma roll på herrsidan som Patrik Jonsson sedan tidigare har för damerna.
– De förändringar vi gör i herrspåret grundar sig i att vi nu har en grupp unga spelare som satsar professionellt mot USA. Då behöver vi anpassa vår verksamhet för att bättre möta behovet som finns, säger förbundskapten Katarina Vangdal.

Jonnie Eriksson har fram till nu varit coach för herrlandslaget. Han får nu möjlighet att mer dedikerat ägna sig åt att hjälpa svenska spelare att etablera sig som proffs på världens främsta tourer.
– Det är logiskt att låta Jonnie Eriksson hänga med dessa killar i deras karriärövergång från amatörer in i proffslivet. Det tillkommer en del nytt med agenter och sponsorer. Jonnies uppgift blir dels att hjälpa spelarna att hamna rätt men framför allt ge stöd så att de kan bli så bra som möjligt på att spela golf, säger Vangdal.

Eriksson kommer nu att vara på plats i USA oftare för att stötta spelare samt också finnas ute på de europeiska tourerna.
– Den största utmaningen blir att hitta och skapa individuella lösningar. Att få nätverken kring spelarna att fungera effektivt, där jag kan vara tränarnas ögon på matcharenan, säger Jonnie Eriksson.

Förändringar på amatörsidan

I och med att Eriksson blir coach för herrproffs tar Carl Magnusson över ansvaret för herrarnas amatörlandslag. Han har tidigare varit pojklandslagscoach under åtta år. Denna lucka fylls nu av Martin Olsson som kommer att dela sin tid mellan pojklandslaget och jobb på Hinton Golf Club samt NIU Malmö (Nationellt Idrottsgymnasium).

Förändringen i organisationen har möjliggjorts med hjälp av riktat återstartstöd från Riksidrottsförbundet. 


Text: Olof Åsgård • 2023-04-27
TournyttJonnie ErikssonKatarina VangdalSwedish Golf TeamTournytt
Rulla till toppen