Henrik Stenson jagar årsbästa i LIV Golf Invitational Series och är bara två slag från andraplatsen inför sista ronden i Adelaide // Foto: Getty Images

Tournytt

Stenson jagar årsbästa i Adelaide

Bara två slag från andraplatsen inför sista ronden.

Text: • 2023-04-22 Uppdaterad 2023-04-22

Det har varit en tuff inledning av den nya LIV-säsongen för Henrik Stenson och hans lag, Majesticks GC. Men vid förra tävlingen i Orlando slutade Stenson elva och laget sexa. Nu jagar man vidare för att förbättra sig och åtminstone för Stensons egen del ser det lovande ut efter två ronder av veckans event i Adelaide. Svensken noterade 68 slag för andra ronden i rad och han delar 13:e plats inför sista ronden.

– Jag är nöjd med scorerna men det har väl inte varit något skönlir direkt. Kul att lira i Australien igen och publiken har varit grym i veckan, berättar Stenson för Svenskgolf.se.

Stenson är visserligen hela tolv slag bakom suveräna ledaren Talor Gooch men har bara två slag upp till andraplatsen. Gooch har noterat två raka 62-ronder på The Grange Golf Club och har hittills gjort 20 birdies och 16 par på 36 hål.

Stenson är klart bäst i sitt lag, Majesticks GC, som också består av de tre engelsmännen Ian Poulter, Lee Westwood och Sam Horsfield. Majesticks är 15 under par och på elfte plats av tolv lag efter två av tre ronder. I ledningen finns Rangegoats GC (Gooch, Watson, Varner III) på hela 36 under par.

Nästa vecka väntar spel i Singapore, något som Stenson ser fram mot.

– Sentosa är en av de finaste banorna i hela Asien och den ligger riktigt fint med några fräcka hål nere vid vattnet och vackra vyer av staden.


Text: • 2023-04-22
TournyttHenrik StensonLIV Golf Invitational SeriesTalor GoochTournytt
Scroll to Top