Greg Norman välkomnar en LIV tour för damer. Svenska spelare är skeptiska // Foto: Getty Images

Tournytt

Norman: ”Vi hade älskat att ha LIV Golf för damer”

Sagström: "Det är ett hot på ett sätt"

Text: Martin Strömberg • 2023-04-21 Uppdaterad 2023-04-24

LIV Golf Invitational Series spelar i veckans sin fjärde tävling för året i australiensiska Adelaide. Inför tävlingen berättade LIV Golfs Vd, Greg Norman, att planerna på en damtour funnits en längre period och att intresset från redan befintliga damtourer är stort.

Han berättar att LIV-touren haft ett antal samtal med både amerikanska och europeiska spelare.

– Jag har personligen haft kontakt med spelare på både LPGA-touren och Ladies European Tour och de älskar vad vår produkt visar upp. De undrar hela tiden hur de ska kunna bli involverade och vi hade älskat att ha en damtour i LIV Golf , säger Norman.

Flera svenska damspelare har uttryckt en viss oro om Greg Normans önskningar skulle uppfyllas. Maja Stark är en av dem.

– Jag är lite rädd för om det skulle komma ett LIV för damerna. Vi har inte så många damer som är så kända som killarna är. Om vi säger att topp-30 av damerna skulle gå över till LIV så tror jag inte att LPGA Tour skulle klara av det. Jag tycker att det är synd om vi skulle behöva splittras upp, sa Maja Stark i en intervju med golfmagasinet 18 minuter, som ni kan se här.

Madelene Sagström är också skeptisk till varför LIV skulle välja att ta steget in på damsidan.

– Det är ett hot på ett sätt, men samtidigt tror jag inte att det är det. De har ju gjort en väldigt stor investering i herrgolfen och alla vill ju ha tillbaka något av en investering. Än så länge har jag lite svårt att se vad de får ut av sin investering, säger Sagström enligt TT.


Text: Martin Strömberg • 2023-04-21
TournyttGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesMadelene SagströmMaja StarkTournytt
Scroll to Top