Linn Grant ska försöka försvara sin titel i Volvo Car Scandinavian Mixed. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Grant och Norén till Ullna i juni

”Jag tycker att tävlingen är riktigt bra och jag är stolt över att den spelas i Sverige.”

Text: Olof Åsgård • 2023-04-17 Uppdaterad 2023-04-17

Värdinnan Annika Sörenstam får sällskap av fjolårsvinnaren Linn Grant och tiofaldige DPWT-vinnaren Alex Norén i Volvo Car Scandinavian Mixed, som detta år arrangeras på Ullna G&CC norr om Stockholm 8–11 juni. De två stjärnorna har bekräftat att de finns i fältet, som består av 78 herrar och 78 damer – i en tävling som samordnas av Ladies European Tour och DP World Tour.

Linn Grant vann fjolårets upplaga i överlägsen stil. Då spelades tävlingen på Halmstad GK och Grant var hela nio slag bättre än tvåorna Henrik Stenson och Marc Warren. Henrik Stenson som tidigare varit värd för Scandinavian Mixed kommer troligen inte att spela årets tävling. 

Grant är taggad över att komma till Ullna i sommar. 
– Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka och försvara min titel på Volvo Car Scandinavian Mixed inför svenska fans och på en spännande golfbana, säger Grant i ett pressmeddelande.

Förra året segrade hon fyra gånger på Ladies European Tour, inklusive Volvo Car Scandinavian Mixed. Hon är för närvarande rankad 23 i världen.
– Jag tror att min seger förra året var ett stort steg för vår sport och jag hoppas att den lyfter fram damgolfen och att den får folks ögon på oss lite mer. Att få prata svenska och höra alla där ute heja på dig, det var fantastiskt, och jag ser fram emot att komma tillbaka i juni för att försvara min titel.

Alex Norén spelade fjolårets upplaga och slutade delad 15. Han vann föregående svenska tävlingen, Scandinavian Masters, 2011 och 2015 och har totalt tio segrar på DP World Tour i karriären. 

– Jag spelade förra året och tyckte det var fantastiskt. Linn Grant stack uppenbarligen i väg och hon spelade otroligt, men jag tycker att tävlingen är riktigt bra och jag är stolt över att den spelas i Sverige. Att komma till Stockholm, speciellt till Ullna, det är ett riktigt coolt ställe precis vid en sjö med väldigt intressanta hål, och det kommer att vara utmanande för både herrar och damer under tävlingen, säger Alex Norén. 

Biljettförsäljningen är igång och en veckobiljett kostar 1 275 kronor för vuxen, 450 kronor för ungdom 13–17 år. För barn upp till 12 år är det gratis. Parkering kostar 100 kronor.  


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-04-17
TournyttAlex NorénAnnika SörenstamLinn GrantScandinavian MixedTournytt
Scroll to Top