Jon Rahm kom tillbaks andra ronden med dagens bästa score och har fortfarande möjligheten att vinna sin andra kavaj på lika många veckor // Foto: Getty Images

Rahm: ”Människor betalar sina surt förvärvade slantar för att se mig”

Spanjoren jagar sin andra kavaj på två veckor.

Text: Martin Strömberg • 2023-04-15 Uppdaterad 2023-04-15

Många var förvånade över att spanjoren Jon Rahm valde att ställa sig på startlinjen i veckans RBC Heritage veckan efter sin seger i The Masters. Men Rahm hade lovat det tidigare under säsongen och han stod fast vid sitt ord. När han efter andra ronden på Harbour Town Lnks återigen fick frågan om varför han spelade tände han till lite mot frågeställaren.

– Detta är mitt jobb. Människor betalar sina surt förvärvade slantar för att se mig spela och det är mitt jobb att prestera. De bryr sig inte om jag är trött eller har sovit dåligt och varför skulle de, som en idrottsman kan jag inte gömma mig, det är min plikt att gå ut och försöka skjuta så lågt som jag kan.

Och en något piggare Rahm visade andra ronden att han inte gett upp möjligheten att vinna sina andra kavaj på två veckor. Segraren i veckans RBC Heritage vinner en röd rutig kavaj som skulle komplettera Rahms gröna kavaj från Masters och Augusta National perfekt.

– Svingen kändes lite rappare och jag spelade något bättre överlag. Sedan rullade jag i två viktiga parputtar från cirka tre meter för par både på nian och artonde vilket hjälpte till att hålla ronden så låg som den blev, förklarade spanjoren.

Det blev andra dagens bästa score med 64 slag (-7) för Rahm som avancerade till en delad 18:e plats, sex slag bakom ledande Jimmy Walker.

– Saker kan bli komplicerade väldigt fort på den här banan och det gäller att jag fortsätter att slå bra slag hela vägen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-04-15
TournyttJon RahmPGA TourRBC HeritageTournytt
Rulla till toppen