Två glada svenskor. Pernilla Lindberg är delad nia och Linnea Ström delad trea i LOTTE Championship. Foto: Getty Images

Se svenskans bästa slag

Linnea Ström trea på Hawaii

”Jag är mycket lugnare nu”

Text: • 2023-04-14 Uppdaterad 2023-04-14

Linnea Ström har satt sig i en bra position inför helgspelet i veckans LPGA Tour-tävling. Ström gick fem under par andra ronden i LOTTE Championship på Oahu, Hawaii, och avancerade från elfte till tredje plats.

Ström är totalt sju under par, ett slag bakom ledarduon Natthakritta Vongtaveelap och Yu Jin Sung. 
– Det är tufft i vinden och det kan bli svårt att komma riktigt nära pinnarna. Jag lyckades sänka ett par långputtar i början av ronden och det gör att man kommer igång, säger Linnea Ström till touren.

Till detta år har Ström spelat sig tillbaka till LPGA Tour. Detta efter fjolårets säsong på undertouren Epson Tour, där Ström vann Race for The Card.
– Jag är mycket lugnare och mitt lyckliga jag igen. Det var skönt med året på Epson, att inte känna samma press och hitta tillbaka till mitt spel och börja lita på det igen. Och jag tycker jag gjorde det bra så jag ser fram mot en hel säsong på LPGA Tour.

Ström spelade de två första ronderna tillsammans med Pernilla Lindberg. En lyckad lottning för båda visade det sig. Lindberg är näst bästa svenska på nionde plats, totalt fyra under par.
Frida Kinhult som öppnade med en 66-rond första ronden hade inte samma framgång andra ronden. Kinhult var i ledningen efter första ronden men tappade till delad 18 plats efter 76 slag. Hon är totalt två under par.
Daniela Holmqvist, Ellinor Südow, Linnea Johansson och Louise Ridderström missade dessvärre kvalgränsen.

Höjdpunkter Linnea Ström:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2023-04-14
TournyttLinnea StrömLPGA TourTournytt
Rulla till toppen