Rory McIlroy kan få rejäla böter för att han inte spelar veckans tävling. Foto: Getty Images

PGA Tour

Kostsamt för McIlroy att hoppa över RBC Heritage

Rory McIlroy drog sig ur veckans PGA Tour-tävling. Det kan komma att kosta honom miljoner.

Text: Olof Åsgård • 2023-04-14 Uppdaterad 2023-04-14

Rory McIlroy var en av de allra mest drivande och involverade spelarna när riktlinjerna för PGA Tours spelschema drogs upp inför säsongen – och är ett av fem namn som ingår i ledningsgruppen för tourens spelarråd. Schemat innehållet 13 upphöjda tävlingar där de bäst rankade spelarna förväntas deltaga i, av dessa får spelarna bara missa en per säsong. 

I samband med förra årets Tour Championsghip vädjade McIlroy till spelarna som inte var helt nöjda med förändringarna i schemat när det presenterades, och lovade själv att vara på plats i fälten.

Veckans RBC Heritage är dock en av dessa upphöjda tävlingar och har 20 miljoner dollar i total prispott. Men Rory McIlroy är inte på plats och eftersom han redan struntat i Sentry Tournament of Champions betyder det att han brutit mot reglerna som han själv varit med och skapat. Någon anledning till att han uteblivit har inte meddelats från varken honom eller touren. 

Nu kommer obekräftade uppgifter om att PGA Tour kommer straffa honom genom att hålla inne en tredjedel av han PIP-bonus (som ges till spelarna på touren som väcker mest uppmärksamhet). Det kan betyda att hans frånvaro kan komma att kosta nordirländaren 3 miljoner dollar. 

Världsettan Jon Rahm, världstvåan Scottie Scheffler och världsnian Viktor Hovland (som leder efter första ronden) är några av toppspelarna som finns i fältet efter att de spelat alla fyra varv i The Masters – där McIlroy missade kvalgränsen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-04-14
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen