Ingen vila för Jon Rahm. Foto: Getty Images

PGA Tour

Ny vecka – ny jakt på kavajer för Rahm

En trött spanjor spelar veckans PGA Tour-tävling RBC Heritage.

Text: Olof Åsgård • 2023-04-13 Uppdaterad 2023-04-13

Jon Rahm har knappt hunnit landa efter segern i The Masters förra veckan. Efter kavajceremonin och middagen i söndags på Augusta National bar det av till South Carolina och Harbour Town Golf Links för RBC Heritage.  Förra veckan fick han en grön kavaj, den här veckan vill han vinna igen och få en rutig kavaj som traditionsenligt ges till vinnaren i RBC Heritage.
– Mitt mål och förhoppning är att ta hem den här tävlingen och vinna dubbla kavajer, säger Rahm inför RBC Heritage.

Att ta en vecka ledigt fanns i tankarna men Jon Rahm bestämde sig till slut för att spela tävlingen.
– Jag funderade på att dra mig ur men jag gjorde ett åtagande tidigare i år och vill hedra det. Jag kan lova att varje gång jag peggar upp i en tävling är det för att vinna. Det kan gå bra, det kan gå dåligt men jag gör alltid mitt yttersta för att vinna. Så även om jag är trött så kommer det bli bättre för varje dag och jag är förhoppningsvis pigg till helgen. 

I och med segern i The Masters tog han över som världsetta efter Scottie Scheffler. Rahm har nu vunnit elva PGA Tour-tävlingar, inklusive de två majortitlarna i årets The Masters och U.S. Open 2021. Han har vunnit fyra tävlingar i år och dragit in drygt 13 miljoner dollar i prispengar den här säsongen.

Ingen svensk finns med i startfältet i RBC Heritage som är en upphöjd tävling med 20 miljoner dollar i total prispott.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-04-13
TournyttPGA TourThe MastersTournytt
Scroll to Top