Det gick långsamt för alla, menar Patrick Cantlay. Foto: Getty Images

The Masters

Svarar på kritiken: ”Vi väntade vid i stort sett varje slag”

Patrick Cantlay tar kritiken med ro och anser att det förmodligen gick långsamt för alla under sista dagen av The Masters.

Text: Olof Åsgård • 2023-04-12 Uppdaterad 2023-04-12

Det tog nästan fem timmar för ledarbollen med Jon Rahm och Brooks Koepka att spela sista ronden i The Masters. Och båda såg stundtals väldigt irriterade ut och blängde på bollen framför med Viktor Hovland och Patrick Cantlay. 

Efteråt sa Koepka:
– Gruppen framför oss var brutalt långsamma. Jon gick på toaletten typ sju gånger under ronden och ändå fick vi vänta.

Även om han inte nämnde några namn var det förmodligen mest Patrick Cantlay som Koepka var irriterad på. Detta eftersom norrmannen Hovland vid flera tillfällen spelade före Cantlay och fick ofta vänta lång tid på att hans medspelare skulle slå. Patrick Cantlay fick även mycket kritik i sociala medier under och efter ronden. 

Inför veckans PGA Tour-tävling RBC Heritage svarar amerikanen på kritiken och menar att han och Hovland inte spelade långsammare än någon annan. 
– Vi spelade klart ettan och gick mot tvåans tee och där stod gruppen framför oss. Vi väntade hela dagen vid i stort sett varje slag. Jag tror att det var långsamt för alla, säger Cantlay.

Han menar också att det är naturligt att speltempot sänks på banor som Augusta National.
– När det är kuperat och greenerna är snabba så kommer det ta längre tid. Och det tror jag bidrog till det långsamma spelet i söndags. Samtidigt så snurrade vinden och då kommer spelarna ta längre tid på sig. Så är det i professionell golf där varje slag betyder så mycket.

Jon Rahm vann The Masters. Brooks Koepka delade andraplatsen med Phil Mickelson. Viktor Hovland slutade delad sjua och Patrick Cantlay delad 14.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-04-12
TournyttAugusta NationalBrooks KoepkaPatrick CantlayThe MastersTournytt
Rulla till toppen