Will Zalatoris hann spela in på Augusta National men drog sig ur i sista sekund på grund av skada. Nu missar han resten av säsongen. Foto: Getty Images

Drog sig ur The Masters – missar resten av säsongen

Will Zalatoris har genomgått en ryggoperation och missar resten av säsongen.

Text: Olof Åsgård • 2023-04-11 Uppdaterad 2023-04-11

Will Zalatoris, 26, har varit något av en majorspecialist de senaste åren. 2021 kom han tvåa i The Masters och var delad sex förra året. I fjol slutade han även tvåa i både PGA Championship och U.S. Open. The Open Championship har han inte lyckats lika bra i, 28-platsen förra året på Old Course är hans bästa placering. 

I augusti förra året skadade han ryggen under BMW Championship och missade resten av säsongen, inklusive Tour Championship och Presidents Cup. 

Den skadan verkade ha gått över eftersom han spelat sju tävlingar 2023 och han var på plats i Augusta men drog sig ur The Masters på torsdagen, bara några timmar innan han skulle gå ut på första ronden. 

Medan regnet föll på Augusta National i lördags genomgick Zalatoris en ryggoperation och han kommer missa resten av säsongen. Under måndagen publicerade han ett uttalande på sociala medier. 

– Efter noga övervägande och efter att ha sökt flera medicinska åsikter genomgick jag en framgångsrik mikrodiskektomi på lördagen. Jag hatar att inte kunna spela resten av den här säsongen men jag är glad att jag redan ser fördelarna med ingreppet. Att spela och leva i smärta är inte kul. Jag ser fram emot att återhämta mig helt och hållet och träffa alla under hösten, skriver Will Zalatoris.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-04-11
TournyttAugusta NationalThe MastersTournyttWill Zalatoris
Rulla till toppen