Norske Viktor Hovland slutade delad sjua och tog därmed sin bästa placering hittills i The Masters // Foto: Getty Images

The Masters

Nytt personbästa för Hovland – slutade delad sjua i The Masters

Dubbelbogeyn på sexan stoppade Hovlands segerjakt.

Text: Martin Strömberg • 2023-04-10 Uppdaterad 2023-04-10

Trots en stark inledningsrond – och trots att Viktor Hovland spelade sig tillbaks in i tävlingen under söndagsmorgonens avslutande tredjerond – kunde han inte riktigt prestera sin bästa golf under de sista 18 hålen. Det blev en avslutande 74-rond och sex under par totalt för norrmannen som därmed slutade delad sjua, sex slag bakom segrande spanjoren Jon Rahm, och tog därmed sin bästa placering hittills på fyra starter i The Masters. Han har tidigare en delad 21:a plats från 2021 som bästa resultat. Det var ändå en besviken Hovland som mötte media efter tävlingen.

– Om jag hamnat i ett birdiestim som jag gjorde på tredje ronden så kunde det ha blivit spännande så jag gav aldrig upp. Men det ville sig inte.

Inför sista ronden låg han trea, bara tre slag bakom ledande Brooks Koepka och Hovland inledde sista ronden bra med fem raka par. Tyvärr blev det en chipp-treputt för dubbelbogey på det sjätte hålet efter att norrmannen slagit sig över greenen med utslaget och efter det tappet kunde han inte riktigt få spelet att stämma igen utan tvingades rädda en hel del fina par istället för att jaga birdies.

– Jag måste lära mig att bli mer bekväm i såna här situationer. Jag vet att jag har spelet men måste lita mer på mig själv.

Viktor Hovlands bästa placering hittills i en major är fjärdeplatsen i The Open förra året.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-04-10
TournyttAugusta NationalThe MastersTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen