Hovland var svidande nära en birdie på 18:e hålet. Foto: Getty Images.

The Masters

Hovland hoppfull efter birdiefesten

Ser fram mot ett starkt test av spelet under finalvarvet.

Text: Eric Franzén • 2023-04-09 Uppdaterad 2023-04-10

AUGUSTA, GEORGIA Söndagen fick en trevande inledning med bogeys på hål nio och tio. Men sedan växlade Victor Hovland upp tempot rejält och matade in röda siffror i kortet på löpande band. Ett vasst inspel på elvan och en delikat chip på tolvan satte stenen i rullning för ett birdiesvep som varade i fem raka hål. 

– Järnsjuan in på elvan var riktigt skön. Den slog jag upp nära och kunde sedan dra fördel av lite lyckosam tur efter att jag nästan slagit upp järnnian bland träden, som studsade tillbaka ut och jag sedan chippade i. Det är väl när det hela verkligen började rulla igång, säger Viktor Hovland efter att den tredje återupptagna ronden avrundats på totalt 70 slag.

Hovland startar sista ronden på åtta under par, och går ut med Patrick Cantlay i gruppen bakom ledarbollen vid 20:24 svensk tid. När 18 hål återstår av 2023 års The Masters har Brooks Koepka (-11), Jon Rahm (-9) och Victor Hovland utkristalliserats som segerstridens tätklunga. Av dessa tre är Hovland starkast från tee där han hittills endast missat tre fairways under tävlingen, medan norrmannen noterat något färre greenträffar än Rahm och Koepka.

– Jag har inte satt något bestämt mål för eftermiddagens rond. Om jag spelar som jag gjorde tidigare idag och kan behålla samma mentala attityd kan jag nog utan problem rulla i några birdies i rad och göra några bra räddningar. Men det ser ut som att vinden tilltar så det bör bli ett riktigt bra test där ute.

De traditionella söndagspinnarna kommer dock att öppna dörren för något fler birdies, ihop med banans mjuka greener. Samtidigt kan vissa hål spelas riktigt tuff i stark motvind.

– Banan spelas ganska lång eftersom det fortfarande är blött i marken. Så bollen spinner mycket, samtidigt som det är mer vind. Hålen som spelas in i vinden kommer att vara riktigt långa. Men greenerna är mottagliga och om du slår bra slag kan du attackera pinnen, vilket nog är den enda förmildrande faktorn här.  


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2023-04-09
TournyttAugusta NationalThe MastersTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen