Tiger Woods har jobbat helg på Augusta National under samtliga av sina starter som proffs. Foto: Getty Images.

The Masters

Woods räddades på mållinjen – tangerade Mastersrekordet

Har nu klarat 23 raka kvalgränser i The Masters.

Text: Eric Franzén • 2023-04-08 Uppdaterad 2023-04-10

Den tidiga återstarten av andra ronden och den kalla temperaturen var inte faktorer som talade till Tiger Woods fördel. Men 47-åringen stod ändå för en lovande inledning på lördagen och gav sig själv möjliga birdieputtar på hål 12 och 13. 

Utdelningen dröjde dock till hål 15, där en putt av längre valör sänktes för att placera Woods två slag bortom den aktuella kvalgränsen. 

Dessvärre blev det betydligt kämpigare på hål 17 och 18, där två kostsamma missar från tee satte honom i trubbel. Woods stannade på tre över par efter att de krävande räddningarna för par misslyckats. Han behövde dock inte tillbringa alltför många minuter med att sväva i osäkerhet över helgens planer, då kvalgränsen flyttades till tre över par efter att Justin Thomas dragit i en bogey på hål 17.

– Jag älskar banan och att spela tävlingen. Jag har ju missat den ett par gånger på grund av skador men vill alltid komma hit och spela. Jag hoppas att jag får en chans att spela två ronder, kommenterade Tiger Woods efter ronden – innan det stod klart att han skulle tangera Fred Couples och Gary Players 23 raka klarade kvalgränser.

Tidigare under lördagen uppdaterades också Masters historieböcker med ett annat rekord när Fred Couples blev den äldste spelare någonsin att klara kvalgränsen i tävlingen. 63-årigen är exakt 108 dagar äldre än vad Bernhard Langer var vid 2020 års The Masters. Couples stannade på ett över par i halvtid efter ronder på 71 och 74 slag. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2023-04-08
TournyttAugusta NationalFred CouplesThe MastersTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen