Vädergudarna har inte varit snälla mot The Masters 2023 och man tvingades återigen blåsa av spelet på lördagseftermiddagen // Foto: Getty Images

Vädret stoppar The Masters igen – greener under vatten

Ledarna tvingas spela 30 hål på söndagen.

Text: Martin Strömberg • 2023-04-08 Uppdaterad 2023-04-08

Under fredagen blåstes spelet av två gånger på grund av åska och starka vindar. Under lördagen hann man spela färdigt andra ronden och komma en bra bit på tredje innan man ännu en gång tvingades blåsa av klockan 15.17 lokal tid. Den här gången på grund av kraftigt regn och att flera av greenerna bedömdes ospelbara. Strax efter att man blåst av spelet meddelade arrangörerna att man ställer in spelet resten av lördagen.

Ledarbollen befann sig på det sjunde hålet när spelet bröts. För dem väntar nu 30 hål under söndagen, som arrangörerna räknar med att slutföra tävlingen under. Detta genom att slutföra tredje ronden vid 14:30 svensk tid som fortsatt spelas i trebollar.
Finalvarvet inleds sedan vid 12:30 med start från två tees, men då i tvåbollar som tidigare planerat. Något som innebär att tv-sändningen inte behöver flyttas utan slutförs som planerat till 01:00 svensk tid – förutsatt att ett eventuellt särspel inte drar ut på tiden.

När spelet bröts är Brooks Koepka fortfarande i ledning på totalt 13 under par. Koepka är fyra slag före spanjoren Jon Rahm och sju slag före trean, succéamatören Sam Bennett.

Väderprognoserna för söndagen ser betydligt bättre ut. Regnet ska avta under lördagskvällen och till söndagen blir det högst troligen uppehåll i Augusta under merparten av dagen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-04-08
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Rulla till toppen