En lång söndag på Augusta National väntar nu för Brooks Koepkas del. Foto: Getty Images.

The Masters

Koepka: ”Glad över att spelet bröts”

Startar söndagen med svettig parputt på sjuan.

Text: Eric Franzén • 2023-04-08 Uppdaterad 2023-04-08

AUGUSTA, GEORGIA Med 30 hål kvar att spela för ledarbollen är 2023 års The Masters fortfarande en relativt osäker historia. Den sista timmen av lördagens spel såg det dock ut som att Brooks Koepka börjat att försiktigt trä den gröna kavajen någon decimeter över ena axeln. De svåra förhållanden som rådde, med mycket regn och kylig temperatur, innebar att amerikanens försprång mot det övriga fältet ökade ytterligare. I Jon Rahms fall gled två slag snabbt ur spanjoren ur händerna på allt annat än lättspelade hål fyra och fem. Samtidigt lyckades Koepka hålla i spelet utan större utsvävningar och avverkade eftermiddagens sex hål på ett under par.

Åter vid klubbhuset stannade Koepka snabbt till vid intervjumikrofonen där frågan om han helst hade fortsatt att spela, för att möjligen kunna utöka ledningen ännu mer, ställdes.

– Jag tänkte inte alls på det. Det skulle vara betydligt enklare att spela under normala förhållanden. Jag menar, sjuans green var dränkt. Jag trodde att jag slog ett bra bunkerslag där som bara såg ut att slira på vattnet. Så jag är glad över att spelet bröts.

Att söndagen nu blir en väldigt utdragen finaldag berör inte Koepka märkbart utåt sett. Klockan 8:30 lokal tid (14:30 ) svensk tid återstartar han tredje ronden med en svettig parputt på sjuans green.

– Jag är inte speciellt bekymrad över att spela 29 hål, eller hur många vi har kvar. Det är sådant man får ta. Jag är ganska övertygad om att jag kommer att vara laddad inför söndagen eftersom det är The Masters. Jag tror inte att någon ser det som ett problem.

På totalt 13 under par har Brooks Koepka nu Jon Rahm (-9) fyra slag bakom sig. På tredjeplatsen återfinns amatören Sam Bennett på sex under par.


Text: Eric Franzén • 2023-04-08
TournyttAugusta NationalBrooks KoepkaJon RahmThe MastersTournytt
Rulla till toppen