Tiger Woods fick kämpa första dagen av The Masters. Foto: Getty Images

The Masters

Trögstartad Tiger Woods missnöjd med järnspelet 

Den femfaldige mästaren gav sig få birdiechanser första ronden.

Text: Olof Åsgård • 2023-04-06 Uppdaterad 2023-04-07

Aktuell ledartavla

Tiger Woods, 47, gör sin 25:e start i The Masters. Förutom att han är näst bäst genom tiderna med totalt fem segrar i majorn har han inte heller missat kvalgränsen sedan 1996.

Årets tävling började dock inget vidare för Woods som såg ut att återkommande hamna lite ur position. Ibland från tee men främst vid slagen in mot greenerna, där puttningen inte heller stämde fullt ut. 

Efter bogeys på trean, femman och sjuan var Woods tre över par för dagen. På åttan kom sedan dagens första birdie, som inte tände någon gnista och spelet fortsatte trevande även efteråt.
Ytterligare en bogey kom på elvan och de direkta birdiechanserna uteblev fram till hål 15. Där kom dagens andra birdie, trots ett svagt inspel. Men den långa birdieputten gick i hål och av bara farten blev det birdie på hål 16 också.
Utslaget på sista hålet såg ut att bli bra men bollen stannade nära fairwaybunkern och Woods tvingades stå obekvämt till bollen. Andraslaget hamnade i greenbunkern och efter två puttar och ytterligare en bogey signerades scorekortet med 74 slag, två över par.

Den 15-faldige majorvinnaren var inte nöjd med dagen och tycker att han borde ha tagit chansen med tanke på vädret och spelförhållandena.
– Jag slog inte mina järn tillräckligt nära och gav inte mig själv några bra chanser. Jag tyckte att jag slog bra utslag men gjorde helt enkelt inte jobbet som behövdes för att komma nära flaggan. Idag var dagen att gå under par, vilket jag inte gjorde – medan andra kommer att göra det, säger Tiger Woods efter första ronden.

Woods opererade högerben uppges vara okej även om han medger att båda benen är väldigt ömma.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-04-06
TournyttAugusta NationalThe MastersTiger WoodsTournytt
Scroll to Top