Alex Norén lämnade 18:e greenen med 78 slag i scorekortet. Foto: Christer Höglund

The Masters

“Det mesta var riktigt dåligt”

Tung start på The Masters för Alex Norén.

Text: Eric Franzén • 2023-04-06 Uppdaterad 2023-04-06

Aktuell ledartavla

AUGUSTA, GEORGIA Ett besök bland träden på högersidan, ett punchat järnslag i riktning mot greenen, en någorlunda godkänd chip som följs av en riktigt svettig parputt – vilken han sänker. Äventyret på ettan var en tydlig indikation på att Alex Norén kunde stå inför en ganska knepig torsdag i The Masters.

Dessvärre levererades den riktigt hårda käftsmällen redan på nästa hål, där ett normalt sett birdievänligt par 5 lämnades med en dubbel i protokollet. Även här var det utslaget som satte Norén i trubbel. 

Och så fortsatte det. Med undantag av en kort ljusglimt i form av en birdie på hål 13, som Norén nådde på två slag. Bogeyn på 18:e innebar dock att årets första rond i The Masters stannade på 78 slag, vilket förpassade Alex Norén till resultatlistans lägre domäner – strax före namn som Sandy Lyle och Larry Mize.

– Det mesta var riktigt dåligt, lyder hans första uppgivna summering av torsdagen.

– Jag kan inte slå slagen som jag vill. Det blir otroligt svårt med de här små ytorna. Det är ändå hyfsat smalt från tee. Speciellt från förra veckan som var lite bredare och lättare, där jag ändå tycker att jag spelade okej framåt slutet.

Att Norén endast träffade fem fairways under hela ronden är siffror som ger en tydlig bild av hur spelet från tee sviktade. De åtta greenträffarna blir till viss del en biprodukt av detta, men kan också ses i ljuset av att Norén själv inte riktigt var nöjd med någon del av spelet. 

– Jag visste att det skulle bli tufft inför den här veckan. Jag har haft dålig form ett tag nu så jag ska försöka förändra det.

Fredagens rond startar vid 17:42 svensk tid. Där krävs riktigt låga siffror om Alex Norén ska ha en möjlig chans att ta sig upp på rätt sida om kvalstrecket.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2023-04-06
TournyttAlex NorénAugusta NationalThe MastersTournytt
Rulla till toppen