Det började riktigt dåligt, men mardrömsstarten förvandlades till en drömrond och det var en glad Jon Rahm som gick in i klubbhuset. Foto: Getty Images

The Masters

Bjöd på drömgolf efter fyrputt på ettan

Dubbelbogeyn fick inte sätta agenden för dagen tyckte spanjoren och tryckte gasen i botten.

Text: Olof Åsgård • 2023-04-06 Uppdaterad 2023-04-06

Aktuell ledartavla

År 2016 gick sydafrikanen Ernie Els upp på första green under öppningsronden av The Masters. När han lämnade den hade han puttat sex gånger och stod för rekordhöga hålscoren på nio slag.

Riktigt så illa gick det inte för spanjoren och världstrean Jon Rahm när han spelade ettan i årets upplaga. Rahm hade en birdiechans, men behövde fyra puttar på sig och gick till tvåans tee med en dubbelbogey i scorekortet.

– Om du nu ska göra en dubbel eller fyrputta kan det lika gärna hända på ettan. Du har ju 71 hål på dig att hämta tillbaka slagen sedan. Efter det som skedde fokuserade jag mer på att puttrörelsen var bra, jag läste dem bra och de rullade fint på greenen. Givetvis var hastigheten inte bra på de två första puttarna, så när jag accepterat detta fanns det inget mer att begrunda närmare, säger Jon Rahm på presskonferensen efter ronden.


Därefter flöt ronden minst sagt på betydligt bättre och Rahm tappade inga fler slag på hela varvet. Det blev direkt två raka birdies på tvåan och trean och de tappade slagen från ettan var kvittade. 

Därefter blev det tre raka par som följdes av en birdie på sjuan och en Eagle på åttan. Rahm såg sylvass ut och utstrålade enormt självförtroende.
Det blev birdies på hål 13, 15, 16 och på 18. Han gick runt på 65 slag, sju under par, och delar ledningen med Viktor Hovland och Brooks Koepka.

Rahms 65-rond är den bästa i Masters-historien av en spelare som inlett med dubbelbogey. Rahm missade endast en green – och träffade alla fairways.

– Det här är första gången i år som det känns lika bra som bakåt i tiden, sett till hur jag svingar från tee. Mina utslag med spoonen på ettan och tian var riktigt bra slagna. Alla andra utslag så bra som jag kan förvänta mig, speciellt sett till linjerna. Alla bollflykterna blev också precis som jag såg dem framför mig.

Rahm gör sin sjunde start i The Masters, han har aldrig missat kvalgränsen, har fyra topp 10-placeringar och har varit fyra som bäst (2018). 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-04-06
TournyttAugusta NationalJon RahmThe MastersTournytt
Rulla till toppen