Inget The Masters än för Henrik Norlander. Men banan känner han till mycket väl. Foto: WTV

18 minuter

Henrik Norlander: ”Då blir det lättputtat på Augusta”

Augustabon Henrik Norlander berättar vad som krävs för att lyckas på Augusta National.

Text: Svensk Golf • 2023-04-05 Uppdaterad 2023-04-05

Han har aldrig spelat i The Masters men Augustabon Henrik Norlander har spelat Augusta National fler gånger än de flesta och han vet vad som krävs för att få till en bra score. I golfmagasinet 18 minuter berättar han om banan och klubben.
– Jag har spelat den så många gånger och tycker det är jättekul och gör det gärna igen, men jag vill ju såklart kvala in till The Masters någon gång, det skulle vara som min hemmatävling, det är där jag har bott större delen av mitt vuxna liv, säger Norlander som studerade och spelade collegegolf vid Augusta State University fram till 2011 och sedan blev kvar i staden.

Exakt vad krävs för att lyckas på Augusta National?
– Du måste hitta rätt vinklar in mot green så att du är under hålet hela tiden. Är du ovanför hålet blir det extremt snabbt med mycket lut men spelar du rätt och är under hålet så blir det lättputtat, säger Norlander.

I samma avsnitt får vi också följa Alex Norén i sina förberedelser. Och 83-årige Jack Nicklaus förklarar varför han inte är ett dugg nervös över att slå det symboliska första utslaget trots att han spelar sparsamt nuförtiden.
– De visar aldrig vart bollen tar vägen, det enda jag behöver göra är att få kontakt med bollen, säger Nicklaus.

18 minuter produceras av Wenström Television (WTV YouTube-kanal) i samarbete med Svensk Golf och Titleist. Se hela avsnittet i spelaren nedan.


Text: Svensk Golf • 2023-04-05
Tournytt18 minuterAlex NorénAugusta NationalHenrik NorlanderJack NicklausOla WenströmThe MastersTournytt
Rulla till toppen