Tiger Woods hoppas kunna upprepa bragden från 2019 när han ännu en gång återvänder till Augusta National // Foto: Getty Images

The Masters

Tiger: ”Ingen trodde på mig 2019 heller”

Smärtan och Augustas nivåskillnader blir en utmaning för femfaldiga mästaren.

Text: Martin Strömberg • 2023-04-05 Uppdaterad 2023-04-05

Under tisdagen var det Tiger Woods tur att sätta sig i intervjurummet inför årets första herrmajor, The Masters på Augusta National. Det var här som han 1997 vann sin första major och inledde en dominant period i golfhistorien som med högsta sannolikhet aldrig kommer att upprepas av någon. Han vann Masters också 2001, 2202 och 2005 och sedan även 2019, efter att ha dragits med ryggproblem under lång tid. Nu har Tiger blivit 47 år och har dessutom en allvarlig bilolycka bakom sig, en olycka som sargade hans högra ben och som har gjort arbetet för att komma tillbaks till golfbanan svårt.

– Det har varit en lång tuff resa igen. Men glädjen över att kunna komma tillbaks hit och uppleva alla minnen jag har härifrån gör det värt varenda sekund.

Han spelade Masters även ifjol och slutade 47:a efter ronder på 71-74-78-78, men då hade han inte spelat en enda tävling tidigare under året. Den här säsongen har han spelat på Riviera där han klarade kvalgränsen och slutade delad 45:a till slut. Känslan är något bättre i år jämfört med 2022 enligt Tiger.

– Mitt spel känns bättre och jag har bättre uthållighet, men samtidigt har jag lite mer ont eftersom jag har utsatt benet för lite mer i år. Jag kan slå alla slagen men det är att gå som kommer att bli problemet igen. Jag önskar att det vore lättare men det är förmodligen så min framtid kommer att se ut och jag har accepterat det.

Tiger spelade in på Augusta National tillsammans med Fred Couples och Justin Thomas under tisdagen och under måndagen spelade han nio hål med Tom Kim och Rory McIlroy. Nordirländaren var imponerad av vad han såg.

– Om han (Tiger) inte hade behövt gå så skulle jag säga att han varit en av favoriterna till segern, sa McIlroy efter spelet.

Nu får det åter en gång ses som ett halvt mirakel om Tiger Woods skulle lyckas blanda sig i segerstriden ännu en gång på Augusta National. Men det är inte första gången som Tiger kommer till en tävling med de förutsättningarna.

– Det var väl ingen som trodde på mig 2019 heller, men det gick ju okej den gången.

Tiger Woods spelar sin första rond på torsdag tillsammans med norske Viktor Hovland och Xander Schauffele. Trion går ut klockan 16.18 svensk tid.

Här hittar ni alla starttider.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-04-05
TournyttAugusta NationalThe MastersTiger WoodsTournytt
Scroll to Top