Cameron Smith och Adam Scott diskuterar wedgar under inspelsronden på Augusta National under tisdagen // Foto: Getty Images

The Masters

Smiths udda uppladdning – hem och tvätta kläder

Smith: "Är den bästa platsen jag vet"

Text: • 2023-04-05 Uppdaterad 2023-04-05

Av de 18 LIV-spelare som finns på plats för årets första herrmajor var australiern Cameron Smith den enda som fanns med i listan över intervjuer inför tävlingen. Smith har sedan flytten till LIV Golf Invitational Series fallit till en sjätteplats på OWGR, herrarnas världsranking, och 29-åringen har dessutom inlett året på LIV med hans mått svagt. Det har blivit en sjätteplats i premiären i Mexiko och sedan en 26.e plats och nu senast förra veckan i Orlando en 29.e plats.

– Det har inte varit någon bra start på året för mig och jag har helt enkelt inte spelat tillräckligt bra golf, något som jag hela tiden jobbar på att förbättra, sa Smith inför Masters.

Smith vann både The Open och The Players under förra året och han var förmodligen den spelare som många såg som den mest överraskande att ansluta till LIV Golf. Smith hade – till skillnad från många andra som bytte till LIV – just slagit igenom stort och hade många år kvar på toppen. Nu väntar en oviss väntan på att LIV eventuellt ska få komma in i världsrankingsystemet och varenda major framöver blir viktig för Smith, som trivts mycket bra på Augusta genom åren. Han har aldrig missat kvalgränsen här och har de senaste fem åren fyra topp tio-placeringar med den delade andraplatsen 2020 som bästa insats.

Och när Smith kom till rangen på Augusta National möttes han av enbart positiva känslor.

– Det här är den bästa platsen jag vet och jag visste ärligt talat inte riktigt vad jag skulle vänta mig när jag kom hit. Men det har bara varit kul att träffa alla kompisar och människor som jag inte sett på ett tag och inga negativa vibrationer alls. Jag är lika glad för alla mina vänner som vinner på PGA Tour som jag är när någon vinner på LIV och jag har bara känt kärlek och fått leenden från alla jag mött.

På grund av att LIV Golf spelade sin tävling i Orlando veckan inför Masters har uppladdningen inte riktigt blivit som vanligt för Cameron Smith det här året. Han fick åka hem en snabbis till Ponte Vedra Beach och åkte sedan norrut mot Georgia efter att ha skött lite hushållsbestyr.

– Jag var tvungen att tvätta lite kläder och hann inte spela in lika mycket som jag brukar. Men jag har spelat den här banan många gånger och miljoner gånger i mitt huvud så jag är ganska lugn.

Smith spelade in Augusta National under tisdagen tillsammans med landsmännen Adam Scott och Harrison Crowe och han spelar sin första rond på torsdag tillsammans med Hideki Matsuyama och Sungjae Im. De går ut klockan 16.54 svensk tid.

Här hittar ni alla starttider för de första två dagarnas spel


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2023-04-05
TournyttAugusta NationalCameron SmithThe MastersTournytt
Rulla till toppen