Brooks Koepka ser fram mot Masters på Augusta National och verkar vara på väg mot formen // Foto: Getty Images

Koepka: ”Älskar fortfarande PGA Tour”

Inledde veckan med 66 slag. På väg mot formen inför Masters.

Text: Martin Strömberg • 2023-04-01 Uppdaterad 2023-04-01

Årets tredje deltävling i LIV Golf Invitational Series spelas den här veckan på Crooked Cat på Orange County National i Orlando. För Brooks Koepkas del handlar det om att hitta formen till årets första major, Masters, som spelas nästa vecka. Koepka har inte varit bättre än delad 27.a och delad 24.a i de två första tävlingarna i Mexiko och Tucson, men nu ser det bättre ut.

– Jag behöver bara fortsätta träna och spela. Det är en major på gång och allt är på rätt väg, sa Koepka efter första ronden av veckans tävling.

Det blev 66 slag i scorekortet och en tredjeplats efter första ronden för Koepka, som har vunnit fyra majortitlar, dock inte Masters. Han har som bäst varit delad tvåa på Augusta National 2019, då Tiger Woods tog sin senaste seger.

Totalt finns 18 LIV-spelare med på Augusta National nästa vecka och Brooks Koepka har inget emot att träffa spelarna från PGA Tour igen.

– Nej, inte alls. Jag träffar dem ofta när jag tränar hemma i Jupiter och har inget emot någon av dem. Jag älskar fortfarande PGA Tour och har inget emot Jay Monahan heller, det är bara konkurrens. Vi försöker alla att sätta ihop den bästa produkten och spela så bra golf som möjligt och sedan är det upp till fansen att avgöra vad de vill se, säger Koepka.

Henrik Stenson inledde veckans LIV Golf Orlando med en rond på 68 slag (-4) och delar sjundeplatsen efter rond ett. Stenson gjorde bland annat fyra raka birdies mellan hål 2-5. I ledningen finns Sebastian Munoz från Colombia på nio under par.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-04-01
TournyttBrooks KoepkaHenrik StensonLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Rulla till toppen