Bryson DeChambeau fick mycket stöd av Tiger Woods tidigare. Nu verkar vänskapen ha upphört. Arkivbild: Getty Images

LIV Golf

DeChambeau: ”Tiger har brutit kontakten”

Övergången till LIV har påverkat vänskapen.

Text: Olof Åsgård • 2023-03-31 Uppdaterad 2023-03-31

Förra året lämnade Bryson DeChambeau PGA Tour för att gå med i nya touren LIV Golf. 

Inför veckans LIV-tävling i Orlando fick DeChambeau frågan om det lett till att någon proffskollega har sagt upp kontakten med honom.
– Ja, absolut. Och jag tror du kan gissa vem.

Tiger?
– Ja, han har varit en god vän. Jag messade honom på hans födelsedag. Det är som det är. Han har sina ståndpunkter och tror att vi kommer skada hans rekord. Om något, så kommer ingen att komma i närheten av hans rekord, säger Bryson DeChambeau. 

Han ångrar inte att han gick till LIV Golf. 
– Jag saknar inget med PGA Tour. Jag menar, jag älskade fansen och de som kom för att heja på mig. Vi börjar få mer publik här och folk förstår mer och mer av upplägget och har börjat heja på de olika lagen. Allt går åt rätt håll och det gillar jag. 

Nästan hemmaplan för Stenson

Veckans LIV-tävling spelas på Orange County National i Orlando. Henrik Stenson bor på andra sidan staden i Lake Nona och även om han inte spelat banan ofta så känns det bra att spela en tourtävling på hemmaplan.
– Att få sova i sin egen säng är alltid skönt. Man får väldigt sällan möjligheten att spela tourgolf och samtidigt få hemlagad mat, sova i sin egen säng och lyxen att vara nära familj, vänner och husdjur, säger Henrik Stenson till touren. 

LIV Golf Orlando spelas fredag–söndag.  


Text: Olof Åsgård • 2023-03-31
TournyttBryson DeChambeauHenrik StensonLIV GOlfLIV Golf Invitational SeriesTiger WoodsTournytt
Scroll to Top